Ингредиенты
Для теста:
- Мука – 1 стакан
- Яйцо – 2 шт.
- Соль
Для начинки:
- Шпинат – 100 г
- Масло оливковое – 1 ст. л.
- Творог – 300 г
- Измельченный базилик – 2 ст. л.
- Яйцо (желток) – 1 шт.
- Оливковое масло для сбрызгивания
- Соль – по вкусу
Шаг за шагом
-
У велику миску просійте борошно з дрібкою солі, додайте яйця і перемішайте. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і вимішуйте не менше 5 хв. Скачайте в кульку, загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 20 хв.
-
Приготуйте начинку. Шпинат подрібніть. Змішайте сир з базиліком і шпинатом. Приправте сіллю і добре перемішайте.
-
Тісто розкачайте в два дуже тонких пласта. На один пласт розкладіть по 1 ч. л. приготовленої начинки на відстані 3 см один від одної. Змастіть тісто між начинкою жовтком і накрийте другим пластом. Притисніть змащені місця руками.
-
Наріжте тісто квадратами і ще раз притисніть краї равіолі руками.
-
Закип'ятіть в каструлі підсолену воду і порціями відваріть равіолі до спливання.
-
Викладайте шумівкою на тарілку, збризкуючи кожну порцію оливковою олією.