Гарбузовий міні пудинг «Подарунок Попелюшці»

Тыквенный мини пудинг «Подарок Золушке»

Беременность
Рецепт
перша страва
Сложность: Легкий

Ингредиенты

  • Тыква — 250 г
  • Яйцо — 1 шт.
  • Отварной рис — 1–2 ст. л.
  • Рисовая мука или крахмал — 1 ст. л.
  • Куриный бульон — 250 мл
  • Сливочное масло — 20 г
  • Соль по вкусу

Для начинки:

  • Филе куриной грудки — 100 г
  • Красный сладкий перец — ½ шт.
  • Лук — ¼ шт. Соль по вкусу
  • Растительное масло — 20 г

Шаг за шагом

  • Очистіть гарбуз від шкірки і серцевини, натріть на тертці. У сотейнику з товстим дном розігрійте на середньому вогні вершкове масло, покладіть гарбуз і перемішайте, зніміть з вогню. Додайте злегка взбите яйце і перемішайте.

  • У холодний бульйон просійте рисове борошно (або крохмаль), поставте на слабкий вогонь і, постійно помішуючи вінчиком, доведіть до кипіння. Рідина повинна загуснути. Зніміть з вогню і помішуйте вінчиком 1 хв.

  • Вилийте загуслу рідину в сотейник з гарбузом, додайте рис, посоліть.

  • Відварене філе курячої грудки наріжте маленькими кубиками або пропустіть через м'ясорубку.

  • Дуже дрібно поріжте цибулю. Солодкий перець очистіть від насіння, наріжте маленькими кубиками. Обсмажте овочі на середньому вогні до золотистого кольору цибулі, приблизно 5 хв. Додайте до овочів курку, приправте її сіллю, готуйте 2 хвилини. Зніміть з вогню.

  • Змастіть силіконові формочки для пудингів маслом, розкладіть начинку, зверху викладіть гарбузову масу.

  • Встановіть формочки на решітку пароварки і готуйте 30-40 хв. Подавайте теплими або охолодженим.