Муслін з запеченої цвітної капусти

Муслін з запеченої цвітної капусти

12–18 місяців
Рецепт
Підготовка: 5хв
Готування: 15хв
Порції: 1
Вечеря
Складність: Легкий

Коли малюк готовий спробувати щось новеньке, саме час включити у раціон овочеве пюре для дітей з легким ароматом прянощів. Пропонуємо вам спробувати м'який муслін, в основі якого цвітна капуста, запечена в духовці з сиром. Він ідеально підійде як корисний гарнір для малюків, урізноманітнить звичне меню і допоможе дитині відкрити нові смаки.

Для однієї порції знадобиться:

  • 150 г суцвіть цвітної капусти;
  • 30 г кисломолочного сиру;
  • ½ ч.л. рослинної олії;
  • дрібка порошку каррі (за смаком).

Цвітна капуста багата на вітамін С і клітковину, а ніжний сир надає пюре м'якості і робить його більш поживним, а все разом — це справжній приклад того, яким має бути якісне дитяче харчування, приготоване з любов'ю.

Підготовка

  • Приготування цвітної капусти

    Добре промийте суцвіття під проточною водою і розріжте великі шматочки на дрібніші. Якщо ваша дитина вже достатньо доросла, щоб допомагати на кухні, запропонуйте їй взяти участь, наприклад, акуратно промити суцвіття і перекласти капусту в миску.

  • Варіння цвітної капусти

    Відваріть капусту в невеликій кількості води під кришкою близько 15 хвилин. Вона повинна стати дуже м'якою, щоб готове кремове пюре вийшло максимально ніжним. А щоб страва зберегла насичений смак, під час варіння не додавайте багато води.

  • Приготування мусліну

    Злийте воду, залишивши 2–3 ложки. Перекладіть цвітну капусту в блендер або миску, додайте сир або йогурт, масло, дрібку каррі та трохи рідини від варіння. Збивайте до однорідного стану, поки не вийде легке дитяче пюре з приємною текстурою і м'яким ароматом.

  • Приправа

    Якщо малюк тільки починає знайомитися з прянощами, почніть із мінімальної кількості каррі. Згодом можна урізноманітнити смак, додавши сіль, трави та інші спеції на свій смак. А щоб отримати повноцінний збалансований обід, подавайте таку цвітну капусту, запечену з сиром, до риби, м'яса або інших запечених овочів.

Варіанти та поради

  • Безмолочна версія. Якщо ваша дитина не переносить лактозу, замініть сир на безлактозний йогурт.
  • Різні спеції. Щоб надати пюре з цвітної капусти нового смаку, спробуйте замість каррі паприку або куркуму.
  • Для всієї родини. Додайте трохи натертого сиру, і у вас вийде запечена цвітна капуста в духовці, наприклад, як заміна картопляному пюре.
  • Більше овочів. Щоб зробити цей овочевий рецепт для дітей ще більш насиченим вітамінами, можете додати броколі, моркву або кабачок.

Готуємо з дітьми

Спільне приготування їжі — це маленька пригода для малюка. Він не тільки вчиться простим діям (мити овочі, класти інгредієнти, розмішувати), але й виявляє інтерес до їжі, яку допоміг приготувати. Діти з великим задоволенням їдять те, що зробили самі.

Починаючи з 2–3 років, можна пропонувати дитині прості завдання:

  • скласти суцвіття капусти у миску;
  • допомогти налити воду;
  • натиснути кнопку блендера;
  • вибрати тарілочку або прикрасити пюре зеленню.

Все це допоможе розвинути у малюка самостійність і стане ще одним впевненим кроком до формування звички здорового харчування.

Овочеві рецепти для дітей

Муслін з цвітної капусти з каррі допомагає легко та смачно урізноманітнити повсякденне меню малюка. Така страва наситить організм необхідними вітамінами для дітей, підтримає травлення і допоможе сформувати корисні звички з раннього віку. Це відмінний вибір для батьків, які цінують збалансоване харчування і хочуть розвивати міцні сімейні традиції. Починайте готувати з любов'ю і ви не помітите, як рецепти перетворяться на теплі сімейні спогади, що залишиться з вами на довгі роки.

Смачного!