Муслін з запеченої цвітної капусти
Для однієї порції знадобиться:
- 150 г суцвіть цвітної капусти;
- 30 г кисломолочного сиру;
- ½ ч.л. рослинної олії;
- дрібка порошку каррі (за смаком).
Цвітна капуста багата на вітамін С і клітковину, а ніжний сир надає пюре м'якості і робить його більш поживним, а все разом — це справжній приклад того, яким має бути якісне дитяче харчування, приготоване з любов'ю.
Підготовка
-
Приготування цвітної капусти
Добре промийте суцвіття під проточною водою і розріжте великі шматочки на дрібніші. Якщо ваша дитина вже достатньо доросла, щоб допомагати на кухні, запропонуйте їй взяти участь, наприклад, акуратно промити суцвіття і перекласти капусту в миску.
-
Варіння цвітної капусти
Відваріть капусту в невеликій кількості води під кришкою близько 15 хвилин. Вона повинна стати дуже м'якою, щоб готове кремове пюре вийшло максимально ніжним. А щоб страва зберегла насичений смак, під час варіння не додавайте багато води.
-
Приготування мусліну
Злийте воду, залишивши 2–3 ложки. Перекладіть цвітну капусту в блендер або миску, додайте сир або йогурт, масло, дрібку каррі та трохи рідини від варіння. Збивайте до однорідного стану, поки не вийде легке дитяче пюре з приємною текстурою і м'яким ароматом.
-
Приправа
Якщо малюк тільки починає знайомитися з прянощами, почніть із мінімальної кількості каррі. Згодом можна урізноманітнити смак, додавши сіль, трави та інші спеції на свій смак. А щоб отримати повноцінний збалансований обід, подавайте таку цвітну капусту, запечену з сиром, до риби, м'яса або інших запечених овочів.
Варіанти та поради
- Безмолочна версія. Якщо ваша дитина не переносить лактозу, замініть сир на безлактозний йогурт.
- Різні спеції. Щоб надати пюре з цвітної капусти нового смаку, спробуйте замість каррі паприку або куркуму.
- Для всієї родини. Додайте трохи натертого сиру, і у вас вийде запечена цвітна капуста в духовці, наприклад, як заміна картопляному пюре.
- Більше овочів. Щоб зробити цей овочевий рецепт для дітей ще більш насиченим вітамінами, можете додати броколі, моркву або кабачок.
Готуємо з дітьми
Спільне приготування їжі — це маленька пригода для малюка. Він не тільки вчиться простим діям (мити овочі, класти інгредієнти, розмішувати), але й виявляє інтерес до їжі, яку допоміг приготувати. Діти з великим задоволенням їдять те, що зробили самі.
Починаючи з 2–3 років, можна пропонувати дитині прості завдання:
- скласти суцвіття капусти у миску;
- допомогти налити воду;
- натиснути кнопку блендера;
- вибрати тарілочку або прикрасити пюре зеленню.
Все це допоможе розвинути у малюка самостійність і стане ще одним впевненим кроком до формування звички здорового харчування.
Овочеві рецепти для дітей
Муслін з цвітної капусти з каррі допомагає легко та смачно урізноманітнити повсякденне меню малюка. Така страва наситить організм необхідними вітамінами для дітей, підтримає травлення і допоможе сформувати корисні звички з раннього віку. Це відмінний вибір для батьків, які цінують збалансоване харчування і хочуть розвивати міцні сімейні традиції. Починайте готувати з любов'ю і ви не помітите, як рецепти перетворяться на теплі сімейні спогади, що залишиться з вами на довгі роки.
Смачного!