З одного боку, ці продукти містять мукополісахариди – речовини, які входять до складу міжклітинної речовини. Вони важливі для зміцнення суглобів, зв'язок і кісток непосидючих дітлахів, а також для роботи імунної системи. В желатині міститься аміноксилота гліцин. В звичайному мясі її небагато, а додавання желатину компенсує цей недолік.
Замість желатину в якості желюючої речовини можна використовувати агар-агар, джерелом якого є морські водорості. В агар-агарі міститься пектин, який сприяє виведенню токсинів з організму. Самі дітлахи часто з задоволенням пробуються на смак дивні шматочки, то колишуться. Це також хороший спосіб наготувати маля ягодами, фруктами, рибою чи мясом.
З іншого боку, до складу ягідного чи фруктового желе входить цукор, який у великих кількостях небажано давати малюкам. І бульйон, який використовують для приготування заливного, зовсім не такий корисний, як вважали раніше. А навіть навпаки: в бульйоні міститься немало екстрактивних речовин і жиру, що не дуже добре для малюка. Крім того до складу магазинних желе входять барвники, ароматизатори та інші зовсім небажані для малюка складники. Загалом, ні користь, ні шкоди желе стовідсотково не доведені.
Порада
Зовсім маленьким дітям ні десерт, ні заливне не варто. А ось діток від двох рокі можна побалувати желе, але не частіше одного разу на тиждень. А ідеалі нехай це буде не магазинна, а приготована вдома страва зі свіжих натуральних продуктів. Замість цукру можна використовувати натуральній підсолоджувач, наприклад, солод.
Приєднуйтеся до Клубу
Ми знаємо, що бути мамою - це не тільки безмежне щастя, а ще й велика відповідальність. Ми допоможемо вам!
Поштова розсилка
Учасники клубу отримують на пошту інформацію про розвиток дитини на всіх етапах.
Безкоштовне тестування
Учасники клубу можуть безкоштовно спробувати харчування від Nestle®.
Поради та статті
Поради від експертів для покращення фізичного стану.
Все ще не знайшли те, що потрібно?
Спробуйте оновлений пошук.