Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Пошук
Хочете стати членом клубу? Зареєструйтеся
Опублікувати Article
X
Приєднуйтеся до Клубу Турботливих Матусь NestleBaby®!
Зареєструйся сьогодні
Отримуйте корисні поради та приймайте участь у тестуванні продукції

Печія під час вагітності

Дитина росте, розміри матки збільшуються і, як наслідок, з'являється неприємне відчуття печії. Як із ним боротися?

П'ятниця, Серпень 4th, 2017

Приєднуйтеся до Клубу Турботливих Матусь NestleBaby®!
Зареєструйся сьогодні
Отримуйте корисні поради та приймайте участь у тестуванні продукції

Як боротися з печією?

Печія — неприємне відчуття печіння за грудиною або в надчеревній ділянці, яке пов'язане з потраплянням кислого вмісту шлунку в стравохід. Це відбувається через підвищенням тиску в черевній порожнині під дією збільшення розмірів матки. Найчастіше печія з'являється після 20-го тижня вагітності.

Слизова оболонка шлунка пристосована до кислого середовища, а ось епітелій стравоходу — ні. Тому поява печії — це сигнал слизової оболонки стравоходу про травмування. Фактично розвивається опік внутрішньої поверхні стравоходу соляною кислотою шлунка.

Про печію необхідно повідомити лікаря.

Крім лікарських препаратів, які може вам призначити тільки лікар, існують і загальноприйняті методи боротьби з печією. Проте тут варто пильнувати. Адже відомий спосіб із вживанням соди призведе до хімічної реакції, яка вивільнить велику кількість газу. А це, у свою чергу, підвищить тиск у черевній порожнечі. Крім того, сода – луг. І її вживання може змінити кислотно-лужний баланс в організмі. Тому найбільш безпечним є дотримання спеціальних дієт.

Перш за все – це часте харчування до 5-6 разів на добу маленькими порціями. Після їжі не можна лягати, адже в цьому положенні посилюється викид кислоти в стравохід. Краще прогулятися, походити по кімнаті, посидіти, відкинувшись назад. Не рекомендується носити одяг, що здавлює живіт. Це може сприяти підвищенню тиску в черевній порожнині.

Важливо!

Також рекомендують вживати рослинні олії (оливкову, соняшникову, лляну), які обволікають слизову оболонку стравоходу. Для цієї ж цілі можна використовувати кисіль, адже крохмаль, що входить до його складу, теж здатен захистити стравохід і зменшити негативний вплив соляної кислоти. Для купірування нападу печії можна використовувати й молоко, вівсяний відвар або кашу, свіжовичавлений сік картоплі, чай з фенхелю.

Порада

Не їжте страви, які підвищують вироблення соляної кислоти. Це смажені, гострі, жирні, копчені і консервовані продукти, а також спеції.
Віддайте перевагу відвареним або приготовленим на пару стравам. А увечері утримайтеся від лимонів, апельсинів та інших кислих продуктів.

 

Читати далі

Приєднуйтеся до Клубу Nestle Baby&Me

Ми знаємо, що бути мамою - це не тільки безмежне щастя, а ще й велика відповідальність. Ми допоможемо вам! Приєднуйтеся до Клубу Nestle Baby&Me!

  • Персоналізована розсилка про особливості розвитку твого малюка
  • Поради експертів та корисні статті
  • Безкоштовне тестування продукції
  • Знижки та акції
Вам також може бути цікаво
Мами оцінили цю статтю на 0/5
Пошук

Все ще не знайдено
що ви шукаєте?

Спробуйте наш новий конструктор запитань. Ми завжди для вас щось знайдемо.