Готуємо корисні солодощі самостійно
У світі мало людей, які не люблять солодощі. Більшість малюків люблять солодке. Однак вживання яскравих ароматних солодощів веде за собою проблеми з зубами і вагою. До того ж, велика кількість ароматизаторів, консервантів і барвників не найкращим чином впливають на здоров’я дитини.
Альтернативою може стати приготування солодощів в домашніх умовах. Окрім корисної і смачної страви, в якості якого ви впевнені, бонусом ви отримаєте незабутні години спілкування і розвитку дитини.
Звичайно ж, почнемо з цукерок. Саморобні цукерки з сухофруктів і горіхів за смаком не поступаються магазинним, але, при цьому, набагато корисніші. Подрібніть в блендері по 100 грам кураги, чорносливу, родзинок і грецьких горіхів. Додайте сік половинки лимону і 1,5-2 столових ложки меду. З в’язкої маси сформуйте кульки і поставте в холодильник на 2-3 години.
Втім, можна покласти масу в силіконові формочки в вигляді зірочок, сердечок або інших форм, які у вас є. процес формування цукерок ненадовго заспокоїть непосидючого малюка. Потім можна загорнути цукерки в різнокольорову фольгу або просто обваляти в кокосовій, мигдальній або вафельній стружці.
Ще один смачний десерт – ніжне фруктово-ягідне суфле, яке збагатить організм вітамінами. Ще одним плюсом такого суфле є можливість нагодувати дитину фруктами чи ягодами, які вона відмовляється їсти в чистому вигляді. Для приготування фруктово-ягідного суфле вам знадобиться 200 г фруктово-ягідної суміші, стільки ж жирних вершків, 10 г желатину, трохи цукру (або меду) – за смаком.
Розведіть желатин кип’яченою водою кімнатної температури і залиште на годину. Подрібніть фруктово-ягідну суміш за допомогою блендера і з’єднайте з цукром чи медом. Збийте завчасно охолоджені вершки в холодному посуді до густої піни. Поступово додайте в отриману піну подрібнену фруктово-ягідну суміш. Підігрійте на плиті желатин до повного розчинення крупинок. Потім повільно введіть желатин в збиті вершки з ягодами і фруктами, ретельно перемішайте. Готове суфле розлийте у форми, дайте охолонути і прикрасьте цілими ягодами чи шматочками фруктів.
Наступний рецепт – морозиво з домашнього сиру. Ця страва ідеально підійде для малюків, які не люблять домашній сир. За допомогою блендера змішайте 200г домашнього сиру з половиною банки вареного згущеного молока до однорідної маси. Додайте 50мл молока і збийте ще раз. Розкладіть отриману масу в силіконові формочки і поставте в морозильну камеру на 5-6 годин. Корисне морозиво готове!
Порада
Авжеж, це далеко не повний список корисних солодощів, які можна приготувати для малюка в домашніх умовах. Готуйте домашню пастилу, халву, цукати, желе, печіть печиво з морквою гарбузом чи вівсянкою. Все це подарує вашому малюку нову чудові смаки і збагатить організм вітамінами
*Мед відіграє важливу роль у розвитку смакових відчуттів, особливо на ранніх етапах життя, оскільки знайомить дітей з різноманіттям смаків і допомагає формувати їх смакові вподобання.
Однак мед може містити бактерії, що викликають дитячий ботулізм. Тому мед не слід вводити в раціон до 12 місяців, якщо спори Clostridium botulinum не були інактивовані шляхом належної обробки під високим тиском та високою температурою, як це робиться в промисловості.
Кожен раз, коли мед використовується в наших продуктах, він проходить зовнішню термічну обробку, що гарантує безпеку нашої продукції для споживання.
Рекомендовані статті