
Обов'язково харчуватися дрібно, невеликими прийомами їжі. Щоб не провокувати появу нудоти, необхідно їсти.
Слідкуйте за своєю надбавкою ваги, при токсикозі може бути втрата ваги. Щоб не допустити - не пропускайте прийоми їжі.

Виключити всю смажену їжу і жирне мясо.
Приготування їжі - запікання в фользі, рукаві, пароварка, тушкування, відварювання, гриль.
Пийте воду протягом дня невеликими ковтками - 4 стакани чистої води в день, мінімум - 1 літр (але не після 20.00).
Замінити звичайний хліб, батон на цільнозерновий бездріжджовий хліб або хлібці без вмісту білої муки і цукру.
Каву і чорний чай виключити.
Усі солодощі і цукровмісні продукти виключити.
Використовувати в харчуванні соняшникову, лляну, оливкову, або олію виноградних кісточок. Виключити рафіновані олії. Додавати в готовий продукт.
- Сухарик з підсушеного цільнозернового хліба20 грам
- Склянка води зі шматочком лимона300 мл
- Вівсяна каша Геркулес 170 грам
- Маленький шматочок вершкового масла 7 грам
- Запечене яблуко1 штука
- Кефір 2,5%150 мл
- Шматочок запеченої нежирної яловичини або телятини120 грам
- Велика тарілка свіжого салату (томати, огірки, редиска, селера)150 грам
- Заправити половиною столової ложки рослинної олії10 грам
- Гречка відварна100 грам
- Відварений буряк 160 грам
- Половина столової ложки рослинної олії10 грам
- Яйце некруте
- Рататуй, тушкований на воді (баклажани, кабачки, томати, зелень) 130 грам
- 2 котлети з домашнього фаршу (кролячий або індичий фарш змішати з петрушкою, кропом, кабачком, морквою, яєчними білками і випікати в духовці без масла 30 хвилин при 180 градусах) 120 грам
- Гречка відварна70 грам
- Стакан закваски 2,5%250 мл
- Чорнослив2 штуки
- Сухарик з підсушеного цільнозернового хліба20 грам
- Склянка води зі шматочком лимона300 мл
- Вівсяна каша Геркулес150 грам
- Маленький шматочок вершкового масла7 грам
- Сир 9% 100 грам
- Яблуко солодке (груша) 165 грам
- Мигдаль 6-7 штук
- Печінка (курка або телятина)130 грам
- Овочевий салат (білокачанна капуста, томат, огірок, редис, трави) 160 грам
- До салату додати рослинне масло (половина столової ложки) 5 грам
- Гречка90 грам
- Макарони з твердих сортів пшениці відварні150 грам
- Півстолової ложки рослинної олії (оливкової)5 грам
- Яйце некруте
- Форель (риба середньої жирності), запечена в фользі 140 грам
- Капуста броколі, тушкована на воді 130 грам
- Трохи макаронів з твердих сортів пшениці70 грам
- Склянка ряжанки 2,5%250 мл
- Чорнослив2 штуки
- Сухарик з підсушеного цільнозернового хліба20 грам
- Склянка води зі шматочком лимона300 мл
- Яблуко запечене або 1 банан або 1 груша солодка
- Сир 9-10%130 грам
- Два банани
- Йогурт рідкий 2,5% (домашній) або кефір-ряжанка 2,5%, стакан200 мл
- Салат грецький зі столовою ложкою оливкової олії (огірки, помідори, оливки 3 штучки, солодкий перець, салатна цибуля, сир фета) 150 грам
- Трохи кунжуту додати в салат
- Індичка або курка, будь-яка частина без шкіри відварена, запечена або тушкована110 грам
- Гречка або рис дикий100 грам
- Шматочок хліба цільнозернового40 грам
- Сочевиця зі свіжим томатом, пюре з сочевиці без масла100 грам
- Кролик, тушкований на воді або в мультиварці зі спеціями 160 грам
- Спаржа або будь-яка капуста (білокачанна, брюссельська,броколі, цвітна) відварена або тушкована 150 грам
- Кролика можна тушкувати разом з капустою
- Стакан кефіру 2,5% 250 мл
- Курага2 штуки
- Сухарик з підсушеного цільнозернового хліба20 грам
- Склянка води зі шматочком лимона300 мл
- Вівсяна каша на воді з маленьким шматочком вершкового масла 7 грам 150 грам
- Горішки (мигдаль, фундук)10 штук
- Ягоди (сезонні або заморожені)150 грам
- Шматочок хліба цільнозернового 40 грам
- Сир несолоний білий (адигейський або моцарелла)70 грам
- Томат1 штука
- Зелень (можна бутерброд із зеленню і сиром)
- Рис неочищений (дикий) 100 грам
- Тушкована з цибулей і морквою печінка (яловича або куряча)120 грам
- Салат зі свіжих овочів і зелені, крім моркви і буряка100 грам
- 1 столова ложка будь-якої нерафінованої олії
- Омлет з 2-х яєць без масла з томатом (1штука) і шпинатом
- Можна 2 відварених некрутих яйця з томатом
- Риба жирна (сьомга, скумбрія) запечена або припущена з лимоном і спеціями 130 грам або нежирна (хек)150 грам
- Спаржа або будь-яка капуста (білокачанна, брюссельська, броколі, цвітна)140 грам
- Стакан закваски 2,5% 250 мл
- Курага2 штуки
- Сухарик з підсушеного цільнозернового хліба20 грам
- Склянка води зі шматочком лимона300 мл
- Кукурудзяна каша (пшенична, перлова) на воді з маленьким шматочком вершкового масла 7 грам 160 грам
- Яблуко запечене в духовці
- Ківі 2 штучки і банан
- Горіхи30 грам
- Квасоля (можна замінити сочевицею) з цибулею і морквою10 грам
- Овочевий салат (морква + селера + капуста) + столовка ложка олії160 грам
- Шматочок цільнозернового хліба 30 грам
- Сир 9-10% 100 грам
- 1 середнє яблуко або груша
- Тушковані овочі (капуста броколі, цвітна, білокачанна, брюссельська)140 грам
- Тушкований кролик (індичка, курка) 130 грам
- Стакан кефіру 2,5%250 мл
- Чорнослив2 штуки
- Сухарик з підсушеного цільнозернового хліба20 грам
- Склянка води зі шматочком лимона300 мл
- Вівсяна каша «Геркулес» або гречка160 грам
- Маленький шматочок вершкового масла7 грам
- Горішки мигдаль6-7 штук
- Ягоди (сезонні або заморожені)200 грам
- Сир 9% 150 грам
- Банан
- Суп на вторинному бульйоні з яловичиною або телятиною і овочами, тарілка 200 мл
- Шматочок яловичини 80 грам
- 1 столова ложка рослинної олії (в супі)
- Гречка або дикий рис100 грам
- Шматочок хліба цільнозернового40 грам
- Шматочок сиру зверху20 грам
- Два томати
- Листя салату Айсберг40 грам
- Рататуй, тушкований на воді (баклажани, кабачки, томати, зелень) 150 грам
- 2 котлети з домашнього фаршу (кролячий або індичий фарш змішати з петрушкою, кропом, кабачком, морквою, яєчними білками і випікати в духовці без масла 30 хвилин при 180 градусах) 130 грам
- Склянка ряжанки 2,5%250 мл
- Курага2 штуки
- Сухарик з підсушеного цільнозернового хліба20 грам
- Склянка води зі шматочком лимона300 мл
- 2 яйця некрутих або омлет
- Шпинат (несолодкий овоч, трави, листя салату за смаком) 100 грам
- Два шматочка хліба або хлібці30 грам
- Сезонні невеликі фрукти (персик, яблуко, груша)2 штуки
- Сир 9-10% 100 грам
- Суп на вторинному бульйоні з яловичиною або телятиною і овочами, тарілка 180 мл
- Шматочок яловичини60 грам
- Овочевий салат з білокачанної капусти з селерою і морквою +1 столова ложка олії130 грам
- Перлова каша100 грам
- Салат «Капрезе»:
- Томати 2 шт і сир «Моцарелла»150 грам
- Трохи соусу песто
- Листовий салат 60 грам
- Свіжі овочі 160 грам або тушковані сезонні овочі (кабачок, баклажан, томат)140 грам
- Порція морепродуктів (креветки або будь-які інші) 170 грам або нежирна риба 160 грам
- Можна салат з томатів черрі, руколи і креветок + половина столової ложки оливкової олії
- Стакан закваски 2,5%250 мл
- Курага2 штуки