Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Пошук
Хочете стати членом клубу? Зареєструйтеся
Опублікувати Стаття
X

Готуємо самі чи використовуємо дитяче харчування?

(0 переглядів)

Кожна мама хоче, щоб у дитини було все найкраще. Питання лише в тому, чи завжди мама знає, що саме є найкращим для її маляти? Наприклад, введення прикорму – одна з найважливіших подій першого року життя. Саме зараз закладаються основи здоров'я. Погане харчування і неправильні принципи та методи годування в цей період можуть збільшити ризик порушень фізичного розвитку, а нестача поживних речовин здатна призвести до довготривалих негативних наслідків для здоров'я і розумового розвитку.

Понеділок, Вересень 23rd, 2013

Час, коли «домашнє» харчування вважалося найбільш корисним для дитини, давно пройшов. Купуючи продукти на ринку (навіть у знайомих, перевірених торговців) або в магазині (якщо це не спеціалізовані секції з дитячим харчуванням), Ви все одно не можете бути на 100% впевненими в їхній якості.

Овочі і фрукти, які пролежали всю зиму в овочесховищах, практично не містять вітамінів. Овочі і фрукти, придбані в сезон, несуть іншу небезпеку – Ви не знаєте, в яких умовах вони вирощувалися, а організм немовляти чутливо реагує навіть на незначну присутність нітратів.

Якщо говорити про такі продукти, як м'ясо, рибу і птицю, то не секрет, що часто-густо на прилавку лежить товар, термін зберігання якого давно закінчився. Педіатри рекомендують використовувати як прикорм продукти промислового приготування. В порівнянні з продуктами, приготованими в домашніх умовах, у них є ряд переваг:

  • приготовані з екологічно чистих інгредієнтів;
  • у них ідеально підібрано і збалансовано співвідношення поживних речовин, розрахована калорійність;
  • додатково збагачені комплексом необхідних вітамінів і мікроелементів;
  • гарантована стерильність (що особливо важливо для дитини до року);
  • ви можете економити свій час при приготуванні страв і використовувати його для спілкування та ігор з малюком.

Тоді як страви, приготовані в домашніх умовах:

  • мають непостійний склад, який залежить від клімату, умов зберігання вихідних продуктів, їх транспортування;
  • часто не збалансовані не лише за змістом вітамінів, але і за змістом солі та цукру;
  • в процесі домашнього приготування руйнуються вітаміни та мікроелементи, а страви вимагають дуже довгого часу приготування.

Читати далі

Приєднуйтеся до клубу турботливих матусь Nestle Baby

Виховувати дітей з упевненістю, що робиш усе правильно, не так вже й складно. Підпишіться на персональні щотижневі поради та рекомендації наших експертів. Для цього потрібний лише один клік.

  • Персональні поради для Вашого малюка
  • Інтерактивні додатки
  • Онлайн-консультація експерта
  • Спеціальні пропозиції та знижки

Зареєструватися!

Матеріали по темі
Відгуки до статей

0 переглядів