Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Пошук
Хочете стати членом клубу? Зареєструйтеся
Опублікувати Додаток
X

Поширенi питання

Як це працює

1

Вагітність

УЗД на 18-20 тижні вагітності

«Якої статі буде моя дитина?». Це питання є одним з найпопулярніших серед майбутніх батьків.

Завдяки сучасним методам діагностики, мами і тата можуть точно дізнатися стать свого малюка ще в середині вагітності.

Процес розвитку статевих ознак ембріона складається поступово – до восьмого тижня геніталії ембріона не диференційовані. Як правило, їх формування закінчується на десятому тижні вагітності. Вже на 18-20 тижні за допомогою процедури ультразвукового дослідження лікар, що спостерігає вашу вагітність, може відповісти на питання, буде у вас хлопчик чи дівчинка.

Приблизно до вісімнадцятого тижня у вашого малюка вже є малюсінькі нігтики на пальчиках рук і ніг. На цьому тижні удосконалюється шкіра малюка – ускладнюється її будова, з'являються залози, які виробляють спеціальний секрет, який грає роль мастила в процесі пологів. Він вміє позіхати, смоктати палець, реагує на гучні звуки і любить слухати голос своєї мами. Малюк часто грає з пуповиною, ворушить ручками та ніжками, перекидається і штовхається, тим самим спілкуючись з вами і з навколишнім світом. За допомогою звукової трубки або електронного монітора лікар може дати вам послухати серцебиття плоду. А на процедурі УЗД ви зможете дізнатися стать дитини, вперше побачити обличчя свого малюка і навіть зробити його першу фотографію!

УЗД вважається найбільш безпечним і надійним методом визначення статі – похибка становить не більше 2%. УЗД не має протипоказань, тому цей метод так популярний серед лікарів і пацієнтів.

На 18 – 20 тижні вагітності на екрані монітора майбутня мама легко зможе розглянути структуру всіх органів малюка. Добре оцінити контури тіла і кінцівок, включаючи пальці і зовнішні статеві органи, обличчя, губи, повіки, вушні раковини.

Однією з помилок при ідентифікації статі дитини буває прийняття петлі пуповини або пальців кисті плоду за статевий член. Іноді у дівчаток внутрішньоутробно спостерігається і проходить з часом набряк статевих губ, які помилково приймаються за мошонку. Бувають випадки, коли плід «ховає» чоловіче достоїнство за щільно стиснутими ніжками і з причини своєї зайвої сором'язливості «обзивається» дівчинкою. 

Завдяки сучасним методам діагностики, мами і тата можуть точно дізнатися стать свого малюка ще в середині вагітності.

Процес розвитку статевих ознак ембріона складається поступово – до восьмого тижня геніталії ембріона не диференційовані. Як правило, їх формування закінчується на десятому тижні вагітності. Вже на 18-20 тижні за допомогою процедури ультразвукового дослідження лікар, що спостерігає вашу вагітність, може відповісти на питання, буде у вас хлопчик чи дівчинка.

Приблизно до вісімнадцятого тижня у вашого малюка вже є малюсінькі нігтики на пальчиках рук і ніг. На цьому тижні удосконалюється шкіра малюка – ускладнюється її будова, з'являються залози, які виробляють спеціальний секрет, який грає роль мастила в процесі пологів. Він вміє позіхати, смоктати палець, реагує на гучні звуки і любить слухати голос своєї мами. Малюк часто грає з пуповиною, ворушить ручками та ніжками, перекидається і штовхається, тим самим спілкуючись з вами і з навколишнім світом. За допомогою звукової трубки або електронного монітора лікар може дати вам послухати серцебиття плоду. А на процедурі УЗД ви зможете дізнатися стать дитини, вперше побачити обличчя свого малюка і навіть зробити його першу фотографію!

УЗД вважається найбільш безпечним і надійним методом визначення статі – похибка становить не більше 2%. УЗД не має протипоказань, тому цей метод так популярний серед лікарів і пацієнтів.

На 18 – 20 тижні вагітності на екрані монітора майбутня мама легко зможе розглянути структуру всіх органів малюка. Добре оцінити контури тіла і кінцівок, включаючи пальці і зовнішні статеві органи, обличчя, губи, повіки, вушні раковини.

Однією з помилок при ідентифікації статі дитини буває прийняття петлі пуповини або пальців кисті плоду за статевий член. Іноді у дівчаток внутрішньоутробно спостерігається і проходить з часом набряк статевих губ, які помилково приймаються за мошонку. Бувають випадки, коли плід «ховає» чоловіче достоїнство за щільно стиснутими ніжками і з причини своєї зайвої сором'язливості «обзивається» дівчинкою.

Але процедура УЗД призначена не тільки для визначення статі дитини. УЗД на 18 – 20 тижні вагітності дозволяє визначити деякі фізичні параметри вашого малюка. У нормі вага плоду зазвичай становить близько 390-470 грамів, а зріст, в середньому, повинен бути близько 28-ми см. При цьому дуже важливо, щоб УЗД в середині вагітності проводив досвідчений і кваліфікований фахівець, тому що про відхилення можна судити тільки з урахуванням деяких інших факторів.

УЗД плоду на 18 – 20 тижні вагітності дозволяє визначити або ж виключити більшу частину можливих вад в області печінки, серця, шлунково-кишкового тракту, головного мозку плоду. Найнебезпечніше, що може відбутися в цей період – викидень, тому що до 24 тижня плід не може вижити самостійно. Перед УЗД обов'язково повідомте лікаря, якщо вас щось турбує. При ранньому виявленні тих чи інших загрозливих факторів дитину цілком можливо врятувати.

Кожній майбутній мамі варто завжди пам'ятати, що при вагітності на 18, 20 і 22 тижні УЗД ні в якому разі не можна пропускати, тому що це – одна з обов'язкових процедур, здатних багато чого розповісти по розвиток вашої дитини.

Скільки я можу додати у вазі?

Вагітність – один з небагатьох випадків, коли прибавка в масі тіла тільки радує. Адже вона означає, що дитина росте! Багато майбутніх мам навіть хвилюються: «Чи не занадто мало я додала ваги?» Нормальна надбавка у вазі під час вагітності залежить від безлічі факторів і коливається між 6 і 17 кг.

З чого складається надбавка в масі тіла?

Набрані кілограми – це не тільки маса твого майбутнього малюка (вона становить близько 3 – 3,5 кг). Це також:

·         плацента – до 650 г

·         навколоплідна (амніотична) рідина – до 1,5 кг

·         матка (збільшується під час вагітності) – до 1 кг

·         молочні залози (збільшуються під час вагітності) – близько 500 г

·         збільшення об'єму крові – близько 1,5 кг

·         збільшення обсягу позаклітинної рідини – близько 1,5 кг

·         необхідні жирові відкладення – 2 – 4 кг

Збільшення у вазі не відбувається рівномірно. У перші три – чотири місяці вагітності твоя маса може практично не змінитися. Ранній токсикоз може навіть призвести до невеликої втрати ваги. Але в середньому, на 20-му тижні надбавка становить 3-4 кг. А найбільш інтенсивно вага починає збільшуватися після 20-го тижня.

Як вирахувати «правильні» кілограми?

Мініатюрні і стрункі жінки протягом 9 місяців очікування додають у вазі значно більше, ніж жінки «в тілі». Розрахувати нормальну надбавку для себе ти можеш, визначивши свій індекс маси тіла – ІМТ.

ІМТ = маса тіла в кг / (ріст в метрах)^2

·         Якщо твій ІМТ до настання вагітності був менше 20, рекомендована надбавка у вазі за 9 місяців – 16-17 кг

·         Якщо ІМТ становив 20-25, швидше за все ти додаси близько 11-15 кг

·         Якщо ІМТ був 25-30, нормальною надбавкою буде 7-10 кг

·         При ІМТ більше 30 прибавка не повинна бути більше 6-7 кг

·         Май на увазі, що при багатоплідній вагітності (якщо ти чекаєш двійню або – тим більше – трійню) надбавка у вазі буде більшою!

Чи потрібно під час вагітності їсти «за двох»?

Під час вагітності тобі необхідно більше сил і енергії, але це зовсім не означає, що потрібно подвоювати свої порції! У перший триместр тобі потрібно всього 100 калорій в день на додаток до звичайного раціону. У наступні шість місяців ця кількість зростає до 300.

Деякі не звертають уваги на кількість набраних під час вагітності кілограмів, і дуже даремно. Надмірна вага може завдати шкоди не тільки самій жінці, але і її майбутній дитині, а також істотно ускладнити перебіг пологів. Зайві кілограми можуть супроводжуватися такими неприємними наслідками, як підвищений тиск, варикозне розширення вен, геморой, задишка, порушення обміну речовин, зокрема, можливий розвиток цукрового діабету вагітних.

Правильне харчування і збалансовані фізичні навантаження повинні стати для тебе золотим правилом!

Чи можна схуднути протягом вагітності?

Ні, ні і ще раз ні! Вагітність – це самий невідповідний час для схуднення! Помилково вважати, що тобі буде простіше повернутися до початкової ваги, якщо ти менше набереш під час вагітності. Спроби скинути зайву вагу протягом 9 місяців очікування малюка можуть обернутися вельми небезпечними речами, в тому числі – проблемами в розвитку дитини.

Голод категорично протипоказаний майбутній мамі! Максимум, що може призначити тобі лікар, – це розвантажувальні дні. Але ні в якому разі не експериментуй і не намагайся приймати рішення про дієту самостійно!

Скільки займе повернення до колишніх форм?

Повернутися в «довагітний» стан після пологів ти зможеш поступово, протягом декількох місяців, а то й року.

Кілька простих порад, які допоможуть тобі швидше повернутися у форму після пологів:

·         Годуй грудьми! На думку дієтологів, до колишньої форми швидше повертаються жінки, які годують груддю.

·         Правильно харчуйся! Сідати на дієту одразу після пологів не можна, харчування має залишатися збалансованим, різноманітним і повноцінним. Адже ти годуєш малюка грудним молоком, і всі поживні речовини і вітаміни він отримує тільки від тебе. Але годування грудьми не привід балувати себе кілограмами шоколаду.

·         Більше гуляй! Прогулянки з коляскою – відмінна можливість зайнятися своєю фігурою. Ідеальний розклад прогулянок – 2 рази на день по 2-3 години. Головне – не забувай про комфортне взуття. Носіння дитини в кенгуру – теж гарна гімнастика.

Тримай настрій на висоті! Психологічний чинник дуже важливий під час відновлення організму після стресу. Позитивний настрій допоможе тобі швидше прийти в себе.

Як уникнути ризику зараження лістеріозом і токсоплазмозом

Чи можна мені їсти сиру рибу? Чи можна мені вживати непастеризований сир? Чи можна мені ковбасу? Моя мама казала мені, що свого часу вона не звертала уваги на те, що вона їсть. Чому я повинна дотримуватися стільки запобіжних заходів?

В даний час добре відомо, що під час вагітності слід приділяти увагу своєму раціону. Деякі інфекції, що передаються харчовим шляхом, наприклад, лістеріоз і токсоплазмоз, можуть бути серйозними. Але не піддавайтеся паніці: маючи добрі харчові звички, Ви зможете повністю уникнути ризику.

Що робити, щоб виключити ризик зараження лістеріозом?

Це захворювання викликає бактерія лістерія, яка присутня в сирому м'ясі, морепродуктах, фруктах, овочах і непастеризованном сирі... Кожна людина може захворіти лістеріозом. У здорових людей ця інфекція протікає доброякісно, але у вагітних жінок високий ризик невиношування, передчасних пологів, респіраторного дистрес-синдрому і т.д.

Симптоми лістеріозу можуть залишатися непоміченими, або ж у Вас може розвинутися застуда і невисока лихоманка. Якщо у Вас є такі симптоми, поговоріть про це з Вашим лікарем, який може призначити Вам аналіз крові, щоб підтвердити наявність лістерії в організмі. У разі позитивного результату Вам буде призначено лікування антибіотиками.

Щоб запобігти цьому захворюванню, необхідно здобути здорові харчові звички:

·         Уникайте вживання будь-яких сирих продуктів: молочних продуктів з непастеризованого молока (віддавайте перевагу пастеризованому сиру), сирої риби (суші, копченого лосося і т.д.), сирих морепродуктів, сирого м'яса (карпаччо, м'яса тар-тар) або сирих яєць.

·         Уникайте вживання будь-яких холодних м'ясних страв (м'ясних консервів, печінкового та інших паштетів) і вибирайте шинку у вакуумній упаковці, а не в нарізці.

·         Піддавайте м'ясо тепловій обробці перед вживанням.

·         Мийте фрукти і овочі перед приготуванням. Наша порада: додайте чайну ложку оцту в наповнену водою кухонну раковину. Однак не замочуйте фрукти, щоб вони не втратили мінеральні речовини і вітаміни.

·         Перевіряйте терміни придатності продуктів.

·         Уникайте вживання недоїдених раніше страв або, принаймні, розігрівайте їх.

·         Мийте руки перед приготуванням їжі та перед тим, як сісти за стіл.

·         Підтримуйте в чистоті всі місця, де Ви зберігаєте продукти: регулярно мийте холодильник і буфети з миючим засобом.

Як уникнути ризику зараження токсоплазмозом?

Причиною цього захворювання є паразит, переносником якого є кішки (воно також відоме як "котяча хвороба"); захворювання не є серйозним, за винятком випадків його розвитку у вагітних нещеплених жінок, коли воно може викликати серйозні каліцтва розвитку плоду. Щоб дізнатися, чи були Ви щеплені від токсоплазмозу, Ваш лікар призначить Вам аналіз крові на ранніх термінах вагітності. Більшість жінок (близько 50 %) заразилися цим захворюванням, не знаючи про це, а вакцинація допоможе їм виробити антитіла в разі повторного контакту з цим паразитом.

Заходи безпеки аналогічні як для лістеріозу: ретельно мийте фрукти і овочі в розчині оцту, уникайте вживання всіх сирих і непастеризованих молочних продуктів, добре проварюйте м'ясо і т.д. Уникайте будь-яких контактів з кішками, особливо з їх екскрементами при митті лотка!

На додаток до інших харчових заходів обережності, пам'ятайте, що вживання алкоголю під час вагітності вкрай небажано. Також обмежте споживання стимулюючих напоїв, таких як кава та інші напої з високим вмістом кофеїну, газованих напоїв або чаю. Вибирайте каву без кофеїну і трав'яні чаї (наприклад, ромашковий).

Чому так сильно хочеться ...?

Вчора я знову накинулася на банку з джемом! Я постійно обіцяла собі, що це більше не повториться... а сьогодні вранці запах тосту викликав у мене нудоту. 

Мій чоловік придумав мені нове прізвисько – «ненажера». Дуже смішно! Але чому у мене виникають ці непереборні бажання і почуття відрази?

Всі вагітні жінки можуть підписатися під цим: вони відчувають практично непереборну жагу якихось певних продуктів, що іноді доходить до булімії. Відповідно до деяких теорій, таким чином Ваш організм задовольняє свої потреби і уникає формування недостатності. Таким чином, пристрасне бажання поїсти червоного м'яса свідчить про нестачу заліза, а тяга до шоколаду означає, що Вам необхідний магній. Ця ідея приваблива, але не обов'язково правдива! Насправді, такі бажання в основному викликані гормонами (знову!), які вносять хаос у Ваші харчові звички.

Гормони – мої найкращі вороги

Вони необхідні для підтримки Вашої вагітності та забезпечення достатності процесів обміну між плацентою і плодом, але гормони дійсно схильні виробляти фокуси з Вашим організмом, починаючи з нюху і смаку, які порушуються через підвищення концентрації естрогенів. Результат: Вам раптово можуть почати подобатися продукти, які Ви терпіти не могли, або у Вас може виникнути відраза до певних поширених запахів. Будьте впевнені: це зазвичай відбувається тільки під час першого триместру!

Що стосується непереборних бажань, вони дозволяють запобігти розвитку гіпоглікемії, до якої жінки найбільш сприйнятливі під час вагітності. Всі ці явища – тільки лише спосіб залучення уваги до потреб майбутньої матері. Як Ви розумієте, причини виникнення непереборних бажань і інших реакцій на їжу до цих пір залишаються загадкою!

Як мені справлятися зі своїми бажаннями і неприязню?

Піддатися деяким з цих бажань і з'їсти шматочок полуничного торта не заборонено – зовсім навпаки! У цьому немає нічого страшного, якщо Ви дотримуєтесь різноманітної і збалансованої дієти, якщо Ви не «поглинаєте» постійно занадто солодкі або жирні продукти, якщо Ваша надбавка у вазі залишається в межах норми, і якщо Ви не робите перекуси кожну хвилину.

Для того, щоб долати нездоланні бажання, краще все ж мати три повноцінних прийоми їжі в день і дозволяти собі один-два перекуси: в 11 ранку і / або 4 години дня. Вибирайте крохмалисті продукти (цільнозернові каші, цільнозерновий хліб, бобові і т.д.), які вивільняють енергію протягом тривалого часу і легко перетравлюються. Якщо Вам необхідно стежити за своєю вагою, візьміть за звичку, наприклад, з'їдати десерт не після прийому їжі, а під час перекусу.

І, перш за все, не позбавляйте себе задоволення. Ви можете піддатися своїм слабкостям і дозволити собі кілька маленьких задоволень... в межах розумного!

Продукты

Де виготовляються суміші Нестле®?

Дитячі суміші Нестле® виготовляются на заводах в різних країнах світу.

в Швейцарії виготовляють – Nestogen® 1, 2, 3, 4, NAN® 2, 3, 4, NAN® Кисломолочний 1, 2;

в Нідерландах виготовляють – NAN® 1, Alfare®, NAN® Безлактозний, PreNAN®;

в Німеччині виготовляють – NAN® Готовий до вживання 1, 2, NAN® Гіпоалергенний 1, 2, NAN® Комфорт;

в Франції виготовляють – Nestogen® 2 Щасливих снів.

Чому GERBER® BABY CUP можна зберігати без холодильника?

За рахунок чого кисломолочні продукти Baby Cup можуть зберігатися без холодильника при кімнатній температурі (6-30оС) впродовж 9 місяців?

Це можливо завдяки наступним чинникам:

1. Ретельний контроль початкової сировини(дозволяє використати у виробництві тільки ті продукти, які відповідають найсуворішим критеріям якості, включаючи і суворі показники екологічного і мікробіологічного контролю);

2. Повна стерильність при виробництві, що виключає попадання мікроорганізмів в продукт;

3. Пастеризація (точно вивірена термічна обробка) продукту, що дозволяє забезпечити мікробіологічну безпеку, не порушуючи при цьому поживну цінність;

4. Герметичність, щільна непрозора скляночка;

5. Кисневий бар'єр в пластмасі скляночки, щоб уповільнити процес окислення. Анаеробні умови (відсутність кисню) не дозволяють розмножуватися бактеріям.

Подивитися асортимент кисломолочних продуктів Gerber®Baby Cup®

Чому при виготовленні дитячих сумішей тваринні жири коров'ячого молока замінюють на рослинні жири?

Коров'яче молоко повною мірою відповідає поживним і фізіологічним потребам телят, але не підходить маленькій людині: воно містить майже в 3 рази більше білку і менше поживних речовин, ніж грудне.

Теля встає на ноги приблизно через 1-2 години після народження, а в 2 роки воно вже доросле, при цьому об'єм його мозку зберігається в межах величини мозку дорослої людини. Малюк же подвоює свою вагу впродовж перших 4-5 місяців, а ходити починає ближче до року. До 12 місяців мозок дитини збільшується практично втричі. Швидкому розвитку і набору м'язової маси теляти сприяє високий вміст білку коров'ячого молока. Фізичне зростання людини не таке інтенсивне, тому молоко жінки містить майже в 3 рази менше білку. При цьому молоко матері постачає в організм дитини значну більшу кількість поліненасичених жирних кислот, необхідних для розвитку мозку.

Більшість молочних сумішей виготовляється на основі коров'ячого молока, змінюючи його склад і максимально наближаючи до складу грудного молока : з коров'ячого молока видаляють надлишок речовин, які не сприяють правильному зростанню і розвитку дитини, і додають тих, що не вистачає.

У коров'ячому молоці міститься 18% сивороткового білку і 82% казеїну, а в грудному молоці навпаки – 70% сивороткового білку і 30% казеїну, оскільки саме сироваткові білки багаті амінокислотами (21 вид амінокислот), необхідними для розвитку мозку і зору малюка. Кращими вважаються суміші, в яких переважають сироваткові білки, а кількість білку наближена за кількісними показниками до грудного молока.

Жири коров'ячого молока також не містять Омега-3 і Омега-6 для розвитку мозку і зору. Заповнити недолік цих компонентів можливо тільки замінивши жири коров'ячого молока на жири з рослинних олій, які у своїй сукупності забезпечать малюка необхідною кількістю Омега-3 і Омега-6 для розвитку мозку і зору. Заповнити недолік цих компонентів можливо тільки замінивши жири коров'ячого молока на жири з рослинних олій, які у своїй сукупності забезпечать малюка необхідною кількістю Омега-3 і Омега-6, схожими по кількості цих компонентів в грудному молоці матері.

Для чого включають пальмовий олеїн до складу дитячих сумішей?

Для наближення жирового складу сумішей до жирового складу грудного молока. Грудне молоко містить в середньому 22% пальмітинової кислоти, яка є важливим джерелом енергії для зростання і розвитку немовляти.

Для наближення жирового складу сумішей до жирового складу грудного молока. Грудне молоко містить в середньому 22% пальмітинової кислоти, яка є важливим джерелом енергії для зростання і розвитку немовляти. При приготуванні замінників грудного молока ми використовуємо тільки одну фракцію пальмової олії – пальмовий олеїн, яка містить біля 40% пальмітинової кислоти. Таким чином, регулюючи кількість доданого пальмового олеїну, ми наближаємо жировий склад дитячої суміші до складу материнського молока.

Чим відрізняються пальмова олія і пальмовий олеїн?

Пальмова олія – це рослинна олія, отримана з м'якуша плодів пальмового дерева. Широке поширення пальмової олії у світі впродовж багатьох десятиліть пов'язане з її унікальними фізичними властивостями. Це єдина рослинна олія, яку можна розділити на складові частини (фракції), кожна з яких має власну температуру плавлення.

Для спеціалізованих видів продукції як правило використовують тільки певні фракції пальмової олії. У дитячому харчуванні використовується легкоплавка фракція, що має назву пальмовий олеїн, багата пальмітиновою жирною кислотою (40%).

Олія, зроблена з м'якуша плодів пальмового дерева (пальмоядрову олію), не слід плутати з олією з кісточок плодів пальмового дерева, що має обмежений спектр застосування завдяки своєму складу. Олія з кісточок не використовується при виробництві дитячого харчування.

Безпека пальмового олеїну підтверджена його довго тривалим застосуванням і статусом GRAS (абсолютно безпечно), присвоєним Американським агентством FDA. Пальмовий олеїн має статус безумовно безпечного інгредієнта (GRAS) для використання в дитячому харчуванні.

Використання пальмового олеїну в дитячому харчуванні безпечне, що підтверджено досвідом і клінічними дослідженнями.

Чи є особливості в розведенні кисломолочної суміші?

Немає принципових відмінностей в розведенні кисломолочної і звичайної суміші. Важливо пам'ятати, що вода для розведення суміші має бути температури тіла. Якщо вода буде дуже гаряча, дитина може обпектися, до того ж при нагріванні руйнуються вітаміни і гинуть біфідобактерії. У занадто холодній воді суміш не розчиниться.

Можливе розшарування суміші після розведення є нормою для дитячих кисломолочних сумішей, в цьому випадку суміш необхідно додатково перемішати, струсивши пляшку.

Кисломолочні суміші в готовому стані відрізняються від прісних сумішей, оскільки будь-який кисломолочний продукт є результатом бродіння. Після розведення сухої кисломолочної суміші найдрібніші частки, які мають желеподібний вигляд, можуть осідати на стінках і дні пляшки – це абсолютно безпечно і не порушує поживної цінності суміші.

Як правильно переходити з однієї суміші на іншу?

Рішення про перехід дитини з однієї суміші на іншу повинен приймати тільки лікар.

У першу добу норма нової суміші 30 мл. Далі щодня збільшуємо об'єм нової суміші на 30 мл до повної заміни попередньої.

До якого віку можна і треба давати Nestogen® 4?

NESTOGEN® 4 дитина може отримувати до 3 років.

Чому колір ложок в пачках NESTOGEN® 3 та NESTOGEN® 4 може відрізнятися?

На сьогоднішній день в пачках NESTOGEN ® розміщені мірні ложки різних кольорів. Оскільки NESTOGEN ® має декілька ступенів, то колір ложки відповідає цьому ступені.

У NESTOGEN® 1 (від 0 до 6 місяців) ложка жовтого кольору, в NESTOGEN® 2 (від 6 місяців до року) ложка має рожевий колір. Червона ложка в NESTOGEN® 3, яку отримують малюки від року до 1,5 років. В упаковках дитячого молочка NESTOGEN® 4 ложка має зелений колір і характерну довгу ручку, щоб можна було легко розмішати молочко в чашці.

Чи усі каші Нестле® містять цукор?

З асортименту каш Нестле® Ви можете вибрати для свого малюка каші, у складі яких немає цукру.

 
  • Рисова низькоалергенна безмолочна
  • Гречана низькоалергенна безмолочна
  • Помогайка® Низькоалергенна каша Рис, кукурудза
  • Помогайка® Овес, пшениця з чорносливом
  • Помогайка® 5 злаків з липовим цвітом
  • Помогайка® 8 злаків з пробіотиками
  • Помогайка® злаково-йогуртна каша 8 злаків

 

Чим можна розводити безмолочні каші?

Безмолочні каші можна розводити грудним молоком, водою або дитячою сумішшю, яку приймає ваша дитина.

 

Чому іноді колір пюре на кришці м'ясного пюре Гербер® неоднорідний із зеленуватим відтінком?

М'ясні пюре для дитячого харчування в скляних банках протягом терміну придатності можуть змінювати свій колір.

Так, це в рамках норми. М'ясні пюре для дитячого харчування в скляних банках протягом терміну придатності можуть змінювати свій колір до різних відтінків коричневого і зеленого. Даний ефект пов'язаний з особливостями поведінки тваринного білка. У процесі зберігання білок може окислюватися малими кількостями кисню, що потрапили в баночку при упаковці. Процес окислення може викликати зміну забарвлення готового продукту. Особливістю даних процесів є те, що найбільш інтенсивно вони йдуть в областях продукту, що безпосередньо контактують з кисньовміщуючим середовищем (верхній шар продукту і внутрішня частина кришечки). Зміна кольору абсолютно безпечно для здоров'я і має тільки візуальний ефект у готовому продукті. Переконайтеся, що при відкритті кришки є характерний хлопок..
Для запобігання процесів окислення білка в м'ясній промисловості використовують консерванти, які недопустимі в дитячому пюре.
У моно-м'ясних пюре Гербер® використовуються тільки натуральні інгредієнти - м'ясо, вода і невелика кількість крохмалю (3 г на 100 г продукту, для запобігання розшаровування пюре і більш однорідної консистенції).

Навіщо в моном'ясне пюре доданий крохмаль?

Для текстури м'ясного пюре дуже важливо, щоб воно не розшаровувалося, тому технологія його приготування вимагає введення крохмалю.

GERBER ® використовує найменш алергенні і легкі для перетравлення кукурудзяний і рисовий крохмаль. Вміст крохмалю в пюре дуже мало, всього 1-4 грами на 100гр готового продукту. При цьому використовується крохмаль адаптується до особливостей незрілого травлення малюків до року. Тому дитина зазвичай добре справляється з таким продуктом.

Пюре з чорносливу кріпить чи слабить?

Виникнення закрепів не залежить від продукту прикорму або його сорту.

Закреп – перша ознака того, що дитина не справляється з харчуванням. Травна система у малюків незріла і дуже ніжна.

Труднощі у дітей бувають при переварюванні навіть грудного молока і адаптованих сумішей.

А при введенні складніших для переварювання пюреподібних продуктів прикорму порушення відходження стільця бувають ще частіше.

Фруктові пюре складніші для переварювання завдяки великого вмісту цукрів в самих фруктах в порівнянні з овочами і злаками. Тому фрукти стають третім продуктом прикорму після каші і овочевого пюре. Пюре чорносливу сприяє легшому відходженню стільця, якщо малюк схильний до закрепів. При нормальному стільці характер його, як правило, не змінюється.

Чи можна приймати RESOURCE® JUNIOR здоровим дітям

RESOURCE® JUNIOR може використовуватися як додаткове джерело харчування для здорових дітей в період інтенсивного росту, при підвищених розумових навантаженнях, заняттях спортом, у період одужання після гострих інфекцій, для профілактики гіпо-та авітамінозів.

Чи підходить гіпоалергенна каша для першого прикорму?

Гіпоалергенна каша "Рис з плодами ріжкового дерева" підходить для першого прикорму. Кашу слід розводити водою. Прикорм розпочинається з 30 мл приготованої каші і поступово збільшується до об'єму вікової норми протягом тижня.

Вікові норми можна подивитися на нашому сайті.