
Правильний білок у харчуванні малюка – профілактика виникнення алергії
Алергія — це неадекватна та надмірна імунна реакція, як правило, на нешкідливі речовини (наприклад, білок коров'ячого молока).
Алергія
Алергія — це неадекватна та надмірна імунна реакція, як правило, на нешкідливі речовини (наприклад, білок коров'ячого молока).
Учені б'ють тривогу: за останні 20 років в деяких регіонах Європи майже вдвічі збільшилась поширеність дитячої алергії. Чи передається алергія у спадок? Ні, передається тільки схильність до захворювання! Чи можна якось протистояти розвитку алергії у малюка? Виявляється, так! І робити це потрібно з перших місяців після народження.
Кожна третя дитина в Європі має підвищений ризик розвитку дитячої алергії. Тому з появою малюка, дуже важливо розібратися, як виявляється алергія у дітей, які бувають види, причини реакцій і як діагностувати цю проблему.
Відомо, що близько 1% населення має алергію на горіхи.
Алергія – це гіперчутлива реакція організму на чужорідні речовини зовнішнього середовища. Ці речовини є переважно білками, джерелом яких служить пил, шерсть тварин і певні продукти харчування.
З шести місяців немовлят, які до цього годувались лише грудним молоком, починають знайомити з іншими продуктами. Інколи ці нові продукти можуть не підходити дітям і викликати алергічну реакцію.
Алергічна реакція у дитини, так само як і у дорослого, виникає, коли організм помилково приймає яку-небудь речовину за шкідливу, інакше кажучи, це захисна реакція на вторгнення, якого насправді не було.
Почервоніння, висипання, розлад шлунку - це лише деякі ознаки харчової алергії у дітей - агресивної реакції тіла на певний продукт або компонент страви. У чому причини, як проявляється і що робити в разі алергічної реакції - в нашій статті.