Тож як харчуватися смачно і корисно?
Ми пропонуємо кілька порад, як урізноманітнити своє меню і отримати задоволення від їжі, зберігши її користь.
Замість яєчні на сніданок приготуйте омлет із сиром, цукіні (молодим кабачком) й помідорами.
Такий сніданок багатий на білок та харчові волокна. І це чудове здорове поєднання: ви отримаєте не тільки необхідний організму білок, але й клітковину, що нормалізує роботу кишечника.
Якщо ви вирішили потішити себе й спекти улюблений пиріг, наприклад, яблучну шарлотку, — можна певну кількість пшеничного борошна (40-60 г) замінити на кукурудзяне. Таким чином ви отримаєте незвичайний смак, а пиріг буде менш калорійним. Також для пікантної кислинки, ви можете додати до яблук цедру лимона.
Порада
У домашню випічку, десерти (йогурти, морозиво) додайте свіжі або заморожені ягоди та не забувайте про прянощі — корицю й ваніль.
У традиційні овочеві салати додайте авокадо, яке багате на вітаміни, жири, а також має ніжний приємний смак. Використовуйте горохове, кукурудзяне, рисове, гречане чи лляне борошно. І старі страви смакуватимуть по-новому (наприклад, гречані або кукурудзяні млинці), а також стануть кориснішими. Експериментуйте із запіканками. Пам'ятайте, що червона й біла квасоля, різні види капусти, гриби та гарбуз — чудова основа для начинки.
Також дуже корисними для вагітної є овочеві крем-супи (буряковий, крем-суп зі шпинату).
Головне не забувайте про різноманітність продуктів та не бійтеся експериментувати із фруктами та овочами!