Їмо самостійно: як забезпечити безпеку?
Першим правилом безпечного годування є формування раціону з продуктів, які малюк зможе прожувати самостійно. Хорошим варіантом для перших самостійних годувань є спеціальні дитячі снеки, що швидко розмокають у роті, крекери, відварені овочі, нарізані маленькими кубиками, м'які ягоди і фрукти.
Суворо забороняється пригощати дітей, які бігають або захоплено грають.
Перші прийоми «твердої» їжі (консистенція в якій присутні шматочки) повинні проходити під наглядом дорослих. Не дозволяйте дитині їсти занадто швидко, і набирати в рот занадто багато їжі.
Існують продукти, шанси вдавитися якими особливо високі. Це: поп-корн, родзинки і дрібний виноград, сосиски, цукерки, горіхи, горох, шматочки твердих плодів.
Знижуємо ризик алергії
Введення нових компонентів їжі в раціон малюка має суворо контролюватися. Нові елементи раціону слід вводити поступово, починаючи з невеликих доз. Якщо після вживання нового продукту пішла алергічна реакція у вигляді висипу, харчового розладу або набряку, необхідно обов'язково повідомити про неї педіатра і отримати професійну консультацію. Найбільш алергенними продуктами вважаються яйця, горіхи, пшениця, молоко, риба, соя і ракоподібні.