Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Пошук
Хочете стати членом клубу? Зареєструйтеся

Якість продукції

НЕСТЛЕ гарантує якість

Одне з ключових питань для сучасної молодої мами: наскільки якісними і безпечними для маляти є продукти прикорму? НЕСТЛЕ дає повну гарантію, що дитячі продукти марки НЕСТЛЕ відповідають високим міжнародним стандартам якості і найсуворішим вимогам самої компанії.

З 1993 року турбота про якість і безпеку продукції прописується в програмі «Система контролю якості НЕСТЛЕ», яка передбачає:

Наукова база

НЕСТЛЕ тісно співпрацює з найавторитетнішими в світі клініками і університетами, має 17 власних наукових центрів, у тому числі найбільший науково-дослідний центр в Лозанні (Швейцарія). При створенні продуктів дитячого харчування фахівці НЕСТЛЕ спираються на дані наукових досліджень в області педіатрії, алергології, імунології; ретельно працюють над кожним смаком з тим, щоб Ви вже з дитинства змогли прищепити дитині звичку до здорового харчування. Так, при розробці каш і пюре завжди підбирається оптимальна пропорція вітаміну С, яка компенсує вплив харчових волокон на засвоєння заліза і цинку.

У дитяче харчування НЕСТЛЕ ніколи не додаються генетично модифіковані інгредієнти, штучні фарбники і ароматизатори.


Суворе дотримання всіх норм

Дотримання норм, що стосуються дитячого харчування, – єдиний спосіб гарантувати якість і безпеку продуктів, призначених для маленьких дітей. Ці норми доповнюють ті, які регулюють виробництво продуктів харчування і сировини.

Такі норми гарантують, що продукти дитячого харчування відповідають особливим потребам дитини. У розробці подібних норм бере участь велика кількість організацій.

В світі стандарти на продукти харчування і сільськогосподарські продукти встановлюються комітетами Codex Alimentarius під патронажем ВООЗ і ФАО*.

У Європі упорядкуванням стандартів займається Європейське відомство з безпеки харчових продуктів під спостереженням Комісії європейських співтовариств і, зокрема, Директората із захисту споживачів і охорони здоров'я.

*ВООЗ – Всесвітня організація охорони здоров'я. ФАО – Організація ООН з питань продовольства і сільського господарства.

Упаковка

Всі пакувальні матеріали проходять не менш сувору перевірку, ніж сировина. Їх склад відповідає стандартам ЄС і РАМН . Баночки ретельно перевіряються ручним способом і за допомогою рентгенодефектоскопії. Баночки з мікротріщинами відсіваються; ті ж, які повністю відповідають вимогам безпеки, стерилізуються. Після наповнення баночок продуктом автоматична система упаковки НЕСТЛЕ проводить повторну перевірку і виключає ті, які упаковані неправильно. Для упаковки каш НЕСТЛЕ використовує спеціальні багатошарові алюмінієві пакети. Лише вони дозволяють продукту зберігати всю поживну цінність.Виробництво, контроль і випуск готової продукції. Перед початком нового виробництва всі потокові лінії очищаються до стану абсолютної стерильності. Дитяче харчування НЕСТЛЕ ніколи не виробляється на одній потоковій лінії з продуктами харчування для дорослих.

Мікробіологічна безпека гарантується завдяки особливій системі термічної обробки. Вона включає автоматичну систему запису і контролю показників температури, а також автоматичну функцію відключення ліній в тому випадку, якщо температура відхилиться від допустимого рівня на стадії наповнення, пастеризації, охолоджування і так далі. Якість вихідних продуктів настільки висока, а процес приготування і упаковки готових продуктів настільки ретельно продуманий, що ми не додаємо консервантів і при цьому гарантуємо тривалий термін придатності готових продуктів. Готова до випуску продукція багато разів перевіряється. У систему контролю якості включено більше 15 видів аналізів: мікробіологічні, фізико-хімічні, показники безпеки і так далі. Кожна партія зберігається на спеціальному складі на заводі НЕСТЛЕ не менше 10 днів, протягом яких завершуються всі перевірки і підтверджується якість готового продукту. На етапі поширення, навіть якщо в магазинах вже не залишилося дитячих продуктів НЕСТЛЕ тієї або іншої категорії і ми можемо зазнати збитків, випуск продукції зі складу не прискорюється.

Ми ніколи не йдемо на компроміс відносно якості і безпеки.

Жорсткий відбір методів сільськогосподарського виробництва і контроль за ними

Постачальники НЕСТЛЕ проходять спеціальну сертифікацію на виробництво сировини для дитячого харчування. Всі вони піддаються строгій перевірці перед початком співпраці і контрольним перевіркам згодом, що дозволяє НЕСТЛЕ незмінно гарантувати відповідність якості вихідних продуктів стандартам ЄС. Крім того, всі каші НЕСТЛЕ були досліджені в НДІ харчування України, в Інституті екогігієни та токсикології України, отримали гігієнічний висновок Міністерства охорони здоров'я України. Фабрики НЕСТЛЕ сертифіковані в системі УкрСЕПРО. Для фермерів компанія НЕСТЛЕ проводить навчальні програми із залученням провідних фахівців галузі. Це допомагає краще організувати весь процес виробництва, починаючи з вибору місця і часу посіву і закінчуючи збором та зберіганням урожаю.

Як вихідні продукти відбираються кращі плоди, багаті вітамінами і мінеральними речовинами. Так, яблука у момент збирання мають найбільшу поживну цінність і оптимальний рівень природного цукру, що дозволяє не додавати цукру при виробництві. Зберігання і транспортування сировини відповідають строгим вимогам НЕСТЛЕ. Непридатні продукти «відсіваються» ще на фермі, щоб вони не пошкодили плоди, допущені до переробки. На фабриці проби з кожної партії розподіляються по різних відділах аналізу: відділ основних аналізів, мікотоксинів і так далі. Всього більше 12 аналізів. Фахівці лабораторій НЕСТЛЕ ніколи не відправлять продукти у виробництво, не переконавшись у їх відповідності до вимог НДІ харчування України, Інституту екогігієни та токсикології України, поки не отримають гігієнічний висновок Міністерства охорони здоров'я України.

Рецепти, за якими готуються продукти НЕСТЛЕ

Ступінь 1:

  • Рецепти не містять солі, щоб не перевантажувати незміцнілий організм дитини.
  • Фруктові соки на 100% складаються з фруктів (і вітаміну С), цукор у них не додається.

Ступені 2, 3 і 4:

  • Рецепти містять обмежену кількість солі та цукру*.
  • Рецепти містять необхідні для формування нервової системи ліпіди – жирні кислоти. У м'ясні і рибні продукти ми додаємо суміш соняшникової і рапсової олії, які містять найважливіші жирні кислоти омега-6 і омега-3.
  • Різноманітні рецепти поступово знайомлять малюка з різними продуктами.
  • Із розвитком дитини консистенція продуктів стає все складнішою: гомогенізовані – в 4 місяці, ретельно стовчені – в шість, шматочки нетвердої їжі – у вісім, шматочки їжі – в 11 місяців.

*У відповідності до норм дитячого харчування.

Суворий відбір м’яса та риби

Чим гарантується якість м'яса і риби, які використовуються при виробництві продуктів харчування НЕСТЛЕ:

  • Жорсткий відбір тварин за географічним походженням і породою (бики Шароле, норвезький лосось і ін.).
  • М'ясо – на 100% м’язеве, все м'ясо – без жирових прошарків і потрухів.
  • Якість риби ретельно перевіряється і гарантується.
  • Жорсткі критерії вибору каналів постачань (яловичини, телятини, свинини, свійської птиці):
    • походження кожної тварини прослідковується до самого стада;
    • контроль над тим, чим годують тварин, і відстежування виробників кормів;
    • контроль над ветеринарним втручанням.