Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Пошук
Хочете стати членом клубу? Зареєструйтеся
Опублікувати Article
X
Приєднуйтеся до Клубу Турботливих Матусь NestleBaby®!
Зареєструйся сьогодні
Отримуйте корисні поради та приймайте участь у тестуванні продукції

Як запобігти зараженню лістеріозом та токсоплазмозом

Чи можна мені сиру рибу? Чи можна їсти непастеризований сир? Чи можна тепер куштувати ковбасу? Моя мама розповідала, що свого часу не звертала уваги на те, що їсть. Чому я повинна дотримуватися стількох запобіжних заходів?

П'ятниця, Серпень 4th, 2017

Приєднуйтеся до Клубу Турботливих Матусь NestleBaby®!
Зареєструйся сьогодні
Отримуйте корисні поради та приймайте участь у тестуванні продукції

Що робити, щоб виключити ризик зараження лістеріозом?

Їжа може бути джерелом таких інфекцій, як лістеріоз і токсоплазмоз. Ці захворювання спричиняє бактерія лістерія, яка є в сирому м'ясі, морепродуктах, фруктах, овочах і непастеризованому сирі... Кожна людина може захворіти на лістеріоз. Зазвичай, у здорових людей ця інфекція протікає доброякісно, ​​але у вагітних жінок вона може спровокувати високий ризик невиношування, передчасні пологи або ж респіраторний дистрес-синдром.

Часто симптоми лістеріозу дуже довго залишаються непоміченими, або ж у вас може проявитися застуда і лихоманка. Якщо у вас з’явилися такі симптоми, слід обов’язково звернутися до лікаря, який може призначити аналіз крові, щоб підтвердити наявність лістерії в організмі. У разі позитивного результату вам буде призначено лікування антибіотиками.

Щоб запобігти цьому захворюванню, необхідно сформувати здорові харчові звички:

• Не вживайте сирі продукти: молочні продукти із непастеризованого молока (наддавайте перевагу пастеризованому сиру), сиру рибу (суші, копчений лосось і т.д.), сирі морепродукти, сире м'ясо (карпаччо, м'ясні тар-тари) та сирі яйця;

• Не вживайте холодні м'ясні страви (м'ясні консерви, печінковий та інші паштети); обирайте шинку тільки у вакуумній упаковці, уникайте м’ясних нарізок;

• Не забувайте піддавати м'ясо тепловій обробці перед вживанням;

• Перед приготуванням страв, обов’язково мийте фрукти та овочі. Порада: додайте чайну ложку оцту в наповнену водою кухонну раковину та вимийте фрукти-овочі. Однак не слід їх замочувати, щоб вони не втратили свої мінерали та вітаміни.

Читати далі

Приєднуйтеся до Клубу Nestle Baby&Me

Ми знаємо, що бути мамою - це не тільки безмежне щастя, а ще й велика відповідальність. Ми допоможемо вам! Приєднуйтеся до Клубу Nestle Baby&Me!

  • Персональна розсилка про особливості розвитку твого малюка
  • Поради експертів та корисні статті
  • Тестування продуктів для вашого малюка
  • Знижки та акції для учасників клубу
Вам також може бути цікаво
Мами оцінили цю статтю на 0/5

Все ще не знайдено
що ви шукаєте?

Спробуйте наш новий конструктор запитань. Ми завжди для вас щось знайдемо.