Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Пошук
Хочете стати членом клубу? Зареєструйтеся
Опублікувати Стаття
X

Вітамін С бадьорить

(0 коментарів)

Почуваєтеся більш втомленою? Це можна пояснити! Малюк все більше тисне на внутрішні органи, зміщується центр тяжкості, гормональні зміни все більше відчуваються.

Четвер, Липень 13th, 2017

Чому вітамін С на стільки важливий для вагітної жінки?

По-перше, він відповідає за адекватність та силу імунної відповіді, інакше кажучи, за те, як ви будете чинити опір різним інфекціям під час вагітності, і, звичайно ж, після пологів, вже разом із малюком.

По-друге, вітамін С відповідає за стан судин і шкіри, а це: стан вен, відсутність варикозного розширення та розтягів під час вагітності, а також розривів слизової шийки матки і піхви під час пологів. Аскорбінова кислота полегшує всмоктування і засвоєння заліза, а це профілактика анемії і внутрішньоутробної затримки росту плода. Вітамін С сприяє утворенню активних форм вітаміну Д, а це, у свою чергу, профілактика порушень кальцій-фосфорного обміну, міцність ваших кісток, хороший стан зубної емалі, і, в майбутньому, профілактика рахіту та міцні зубки вашого малюка.

Важливо!

Під час вагітності безпечною дозою вітаміну С вважається 2 мг.

У яких продуктах міститься максимальна кількість вітаміну С?

Основними продуктами, що багаті на вітамін С, є: свіжі овочі, фрукти, шипшина, чорна і червона смородина, солодкий болгарський перець, лимон та апельсин, всі види капусти, яблука, зелень (кріп, петрушка, листовий салат, кінза).

Щоб компенсувати потребу у вітаміні С, потрібно виконувати всього лише кілька правил:

• Вживайте овочеві салати і свіжі фрукти не менше 3-х разів на день. Віддавайте перевагу сирим овочам, а не вареним, адже термічна обробка руйнує вітамін С;

• Для гарнірів використовуйте овочі: капусту (білокачанну, кольорову, пекінську, брюссельську), моркву, стручкову квасолю, зелень (петрушку, кріп, листовий салат, кінзу, любисток, шпинат, щавель). Зауважте, що більшість з цих продуктів не тільки багаті на вітамін С, але й містять велику кількість харчових волокон;

• Для перекусів можна приготувати смачне смузі. Наприклад, з ківі, огірком і шпинатом – справжня концентрація вітаміну С.

Порада

Коли додаєте у раціон продукти, багаті на вітамін С, ви отримуєте не тільки заряд бадьорості, енергії і гарного настрою, а й зміцнюєте ясна, покращуєте роботу шлунково-кишкового тракту, що не менш важливо на третьому триместрі вагітності.

 

Читати далі

Приєднуйтеся до клубу турботливих матусь Nestle Baby

Виховувати дітей з упевненістю, що робиш усе правильно, не так вже й складно. Підпишіться на персональні щотижневі поради та рекомендації наших експертів. Для цього потрібний лише один клік.

  • Персональні поради для Вашого малюка
  • Інтерактивні додатки
  • Онлайн-консультація експерта
  • Спеціальні пропозиції та знижки

Зареєструватися!

Матеріали по темі
Відгуки до статей

0 коментарів