Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Пошук
Хочете стати членом клубу? Зареєструйтеся
Опублікувати Article
X
Приєднуйтеся до Клубу Турботливих Матусь NestleBaby®!
Зареєструйся сьогодні
Отримуйте корисні поради та приймайте участь у тестуванні продукції

Сир в харчуванні малюка

Сир – це одночасно смачний і корисний продукт, адже він містить так багато білка. Тому введення сиру в раціон малюка збагатить його поживними речовинами і розширить палітру смаків дитини. Та який саме сир пропонувати маленькому гурманові, а від якого краще утриматись? Яка кількість сиру оптимальна для малюка? Давати сир шматочками чи терти, а можливо, його слід розплавити? Давайте розберемося в питанні! 

Понеділок, Листопад 6th, 2017

Приєднуйтеся до Клубу Турботливих Матусь NestleBaby®!
Зареєструйся сьогодні
Отримуйте корисні поради та приймайте участь у тестуванні продукції

Сир ввібрав в себе все краще з молока. Високий вміст кальцію (в твердому сирі його приблизно в 10 разів більше, ніж в м’якому), вітаміни A, B, D,PP і E, фосфор і мінерали, вже ферментований, легкий для перетравлення, білок. Але все ж сир не підходить для харчування малюків до 10 місяців. В сирах забагато білка, а надлишок білка такий же шкідливий, як і його недостача. Велика доля мінеральних речовин і велика кількість солі в більшості сортів сиру перенавантажують нирки малюка.

Важливо!

Організм дитини поки не здатний впоратися з надлишком солі і білка, тому більшість педіатрів не рекомендують давати сир до 10-12 місяців.

В магазинах продаються десятки сортів сиру. Малюкам підходять далеко не всі. Одразу виключаємо групу сирів з пліснявою, копчені сири, сири з додаванням гострого перцю і т.д. серед асортименту, що залишився, шукаємо сир низької жирності, бажано 30-35%. В звичних сирах «Гауда», «Едем», «Вершковий» жирність від 42% до 70%, їх не можна використовувати в харчуванні дітей молодше року.

Далі виключаємо сири з написом «розсольний сир». Технологія їх приготування включає в себе кількаденне вимочування в розсолі. Ці сири занадто солоні, а це шкідливо для малюка. Значно зменшити вміст солі можна шляхом вимочування шматочка сиру в холодній воді протягом 2-3 годин. Воду краще замінити кілька разів. Смак, звичайно, стане прісним і нецікавим, але такий сир принесе малюку тільки користь.

Важливо!

Ідеальний варіант для дитячого харчування – спеціальні дитячі сири. Вони нежирні, мають знижений вміст солі і мінеральних речовин.

Порада

В 11-12 місяців можна починати знайомити малюка зі смаком сиру. Кілька разів на тиждень давати йому шматочок сиру розміром, як горошина.

 

Після року порцію сиру можна збільшити до 5 грам. Пропонуйте сир хоча б через одне годування від м’яса, наприклад з грушею чи кабачком. Не рекомендується пригощати малюка сиром щодня, краще виділити 2-3 «сирних» дні на тиждень. Після півтора року денну порцію сиру можна збільшити до 10-15 грам, а в два роки – до 20 грам.

Порада

Зручно додавати натертий сир в омлет чи овочеве пюре. Якщо малюку не подобається сир, не наполягайте. Смаки змінюються, можливо, ближче до шкільного віку він полюбить бутербоди з сиром.

 

Для дітей з непереносимістю лактози випускають безлактозний сир, він нежирний, але, нажаль, часто занадто солоний. Шматочок безлактозного сиру можна кілька годин вимочити в воді і дати малюку.

Їжте на здоров’я! 

Читати далі

Приєднуйтеся до Клубу Nestle Baby&Me

Ми знаємо, що бути мамою - це не тільки безмежне щастя, а ще й велика відповідальність. Ми допоможемо вам! Приєднуйтеся до Клубу Nestle Baby&Me!

  • Персоналізована розсилка про особливості розвитку твого малюка
  • Поради експертів та корисні статті
  • Безкоштовне тестування продукції
  • Знижки та акції
Вам також може бути цікаво
Мами оцінили цю статтю на 0/5

Все ще не знайдено
що ви шукаєте?

Спробуйте наш новий конструктор запитань. Ми завжди для вас щось знайдемо.