Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Пошук
Хочете стати членом клубу? Зареєструйтеся
Опублікувати Article
X
Приєднуйтеся до Клубу Турботливих Матусь NestleBaby®!
Зареєструйся сьогодні
Отримуйте корисні поради та приймайте участь у тестуванні продукції

Субпродукти – дуже важливі продукти

Що таке субпродукти? До них відносяться серце, печінка, нирки, мозок, язик, легені. Одразу зазначимо: дітям раннього віку не дають легені, нирки і мозок. Тому поговоримо про решту субпродуктів, які вважаються цінними для дитячого харчування.

Четвер, Квітень 12th, 2018

Приєднуйтеся до Клубу Турботливих Матусь NestleBaby®!
Зареєструйся сьогодні
Отримуйте корисні поради та приймайте участь у тестуванні продукції

Важливо!

Субпродукти – джерело повноцінного білка, заліза, вітамінів В6 і В12, тому повинні використовуватись в дитячому харчуванні.

В порівнянні з мясом вміст білка в субпродуктах (печінка, серце, язик) нижчий, але вміст мікронутрієнтів (цинк, мідь, марганець) вищий. Але рівень жиру і екстрактивних речовин в них також високий.

Існує думка, що субпродукти корисні при анемії, адже містять більше заліза, ніж звичайне м'ясо. Однак ступінь засвоєння заліза з продуктів також залежить від того, в якій формі в них знаходиться залізо.

Так, з печінки, де залізо представлене в вигляді феритину і трансферитину, його засвоєння менше, ніж з мясних продуктів, хоча загальний вміст заліза в печінці в 3 рази вище, ніж в мясі. Тому включати субпродукти в раціон з ціллю підвищення рівня заліза в організмі не має сенсу.

Важливо!

Найбільше ефективно залізо засвоюється з яловичого язика, мяса кролика, індички, курки, яловичини.

Необхідно зазначити, що при одночасному вживанні мяса, печінки, риби, фруктів і овочів всмоктування заліза підсилюється.

Печінка. Малюку можна давати тушковану печінку, порізавши її на дрібні шматочки, також в вигляді паштету чи печінкових оладок

Серце.  Чудове джерело білків і заліза, але це дуже жорсткий м’яз, тому його не дають окремо, як самостійну страву, а тільки як добавку до мясного пюре.

Язик.  Ніжне і смачне мясо. Дитині його легко жувати тож, як правило, його дають відвареним, порізаним на шматочки. Спеціалісти радять не давати дитині верхню третину язика, адже там забагато жиру. Субпродукти можна використовувати в харчуванні не частіше 1 разу на 7-10 днів.

Порада

Розширюй раціон малюка, давай йому куштувати нову їжу. Чим більш різноманітним буде раціон дитини, тим легше буде підібрати для нього повноцінне харчування.

 

Читати далі

Приєднуйтеся до Клубу Nestle Baby&Me

Ми знаємо, що бути мамою - це не тільки безмежне щастя, а ще й велика відповідальність. Ми допоможемо вам! Приєднуйтеся до Клубу Nestle Baby&Me!

  • Персоналізована розсилка про особливості розвитку твого малюка
  • Поради експертів та корисні статті
  • Безкоштовне тестування продукції
  • Знижки та акції
Вам також може бути цікаво
Мами оцінили цю статтю на 0/5

Все ще не знайдено
що ви шукаєте?

Спробуйте наш новий конструктор запитань. Ми завжди для вас щось знайдемо.