Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Пошук
Хочете стати членом клубу? Зареєструйтеся
Опублікувати Article
X
Приєднуйтеся до Клубу Турботливих Матусь NestleBaby®!
Зареєструйся сьогодні
Отримуйте корисні поради та приймайте участь у тестуванні продукції

Способи приготування їжі для дитини

В харчуванні дитини існує багато особливостей. Це стосується не тільки списку продуктів, але і способів приготування.Рекомендовані способи обробки їжі для дітей – варка, тушкування, приготування на пару, запікання. 

Понеділок, Грудень 18th, 2017

Приєднуйтеся до Клубу Турботливих Матусь NestleBaby®!
Зареєструйся сьогодні
Отримуйте корисні поради та приймайте участь у тестуванні продукції

Поговоримо про кожен з них і оцінимо їх плюси і мінуси.

Варіння. Кипяча воді забезпечує рівномірний прогрі продуктів з усіх боків. Довга варка на повільному вогні здатна зробити мяким навіть старе м'ясо. Варка розщіпляє складні білки та вуглеводи на більш прості, легші для засвоєння організмом. Нажаль, ця перевага водночас і недолік варіння. Вітаміни та інші корисні речовини з продуктів переходять в бульйон і швидко руйнуються.

Тому при варінні продуктів необхідно дотримуватись наступних правил:

  • Для збереження корисних речовин м'ясо слід опускати в гарячу воду і варити на повільному вогні
  • Овочі рекомендують різати великими шматочками і не переварювати
  • Фрукти для дитячого пюре краще бланширувати, опускати в сітці чи друшляку в киплячу воду на 1-2 хвилини

Важливо!

Варіння вважається кращим способом знищення шкідливих мікроорганізмів, адже вся поверхня продукту покрита водою однакової температури.

Тушкування. Відрізняється від варіння кількістю води. Її додають зовсім небагато або, якщо овочі соковиті, наприклад, капуста, воду не додають зовсім і продукти тушкуються у власному соку. В тушкованій їжі зберігається більше корисних речовин, вони не переходять в воду, як при варінні. Тушковані овочі і м'ясо зазвичай їдять з соусом, що утворився. Багато малюків і дорослих надають перевагу смаку тушкованих продуктів, тому що їх смак не такий прісний, як у варених.

Порада

Тушкуйте продукти на найповільнішому вогні і під добре закритою кришкою, так вони збережуть більше корисних речовин

 

Приготування на пару. Основна перевага цього способу – максимальне збереження кольору і форми продукту. Готові овочі залишаються цільними, не розварюються. В приготованих на пару продуктах зберігається більше вітамінів, ніж при тушкуванні. Приготування на пару можна використовувати як спосіб знизити кількість жиру, наприклад, в рибі або фарші. Розігрітий жир осяде на дні і готова страва буде більше дієтичною щоб зберегти в продуктах максимум вітамінів, кришка повинна бути надійно закрита і не пропускати пару

Порада

Викладайте продукти вільно, на відстані 1,5-2 см один від одного, щоб пара могла вільно походити між ними. Слідкуйте, щоб шматочки були приблизно одного розміру, так вони будуть готові одночасно. Ви можете готувати на пару, використовуючи мультиварку, звичайний друшляк і каструлю з водою.

 

Запікання. Чудовий спосіб не тільки зберегти вітаміни і корисні речовини, але і аромат продуктів. Запікати можна м'ясо, рибу, овочі, фрукти і навіть крупи. Багато малюків обожнюють запіканку з домашнього сиру. Суміш домашнього сиру, тертого яблука і недовареної вівсяної або манної крупи запікають в духовці 15-20 хвилин. Запікання дозволяє урізноманітнити раціон малюка корисними продуктами. Щоб м'ясо і овочі залишалися соковитими, запікайте їх в закритому посуді чи харчовій фользі.

Читати далі

Приєднуйтеся до Клубу Nestle Baby&Me

Ми знаємо, що бути мамою - це не тільки безмежне щастя, а ще й велика відповідальність. Ми допоможемо вам! Приєднуйтеся до Клубу Nestle Baby&Me!

  • Персоналізована розсилка про особливості розвитку твого малюка
  • Поради експертів та корисні статті
  • Безкоштовне тестування продукції
  • Знижки та акції
Вам також може бути цікаво
Мами оцінили цю статтю на 0/5
Пошук

Все ще не знайдено
що ви шукаєте?

Спробуйте наш новий конструктор запитань. Ми завжди для вас щось знайдемо.