Харчування через 3 місяці після пологів, після періоду відновлення
Рекомендації:
Зниження ваги при годовуванні груддю повинно бути не більше, ніж на 4 кг за місяць.

Обов’язково протягом дня пийте воду, до 2 літрів води.

Проконсультуйтеся із гінекологом і приступайте до легких фізичних навантажень.
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
Понеділок
Понеділок
Вівторок
Cереда
Четвер
П'ятниця
Cубота
Неділя
07:00
Сніданок
- Гречана каша на воді 150 грам з маленьким шматочком вершкового масла 7 грам
- Шматочок сиру 30 грам
- Горішки (мигдаль, фундук) 10 штук
11:00
Перекус
- Яловичина або телятина нежирна частина 130 грам або печінка 120 грам
- Тушкований зелений горошок 80 грам
- Овочевий салат + столова ложка олії 150 грам
- Гречка 90 грам
- Шматочок цільнозернового хліба 30 грам
15:00
Обід
- 2 яблука несолодких середніх або 250 грам ягід чи груша
- Кефір або йогурт натуральний 2,5% 200 мл
19:00
Вечеря
- 2 Котлети з домашнього індичого або курячого фаршу 130 грам
- Або куряча грудка 130 грам
- Свіжий овочевий салат без заправки (або заправка – лимонний сік) 200 грам
07:00
Сніданок
- Вівсяна каша цільнозернова на воді 150 грам
- Яйце куряче некруте 1 штука
- Банан 1 штука
11:00
Перекус
- Риба жирна (короп, скумбрія) 100 грам або нежирна (хек, тунець, дорадо) 120 грам
- Овочевий салат (білокачанна капуста, томат, огірок, редис, трави) 160 грам
- До салату додати рослинне масло (половина столової ложки) 5 грам
- Можна салат з тунцем
- Рис 80 грам
- Шматочок цільнозернового хліба 30 грам
15:00
Обід
- Два яблука запечених
- Йогурт без наповнювача 2,5 % 150 мл
19:00
Вечеря
- Тушковані овочі (капуста броколі, цвітна, білокачанна, брюссельська) з яйцем (1 ціле яйце і два білки) 200 грам
- Індичка, курка грудка 100 грам
07:00
Сніданок
- Банан 1 штука
- Вівсяна каша 150 грам
- Шматочок масла вершкового6 грам
11:00
Перекус
- Салат грецький зі столовою ложкою оливкової олії (огірки, помідори, оливки 3 шт, солодкий перець, салатна цибуля, сир фета) 200 грам
- Індичка або курка, будь-яка частина без шкіри у відварена, запечена або тушкована 130 грам
- Кукурудзяна каша 80 грам
- Шматочок цільнозернового хліба 30 грам
15:00
Обід
- Груша 1 штука
- Сир 5% 100 грам
19:00
Вечеря
- Індичка або курка грудка, тушкована на воді або в мультиварці зі спеціями 140 грам
- Спаржа чи стручкова квасоля відварена або тушкована 150 грам або капуста будь-яка тушкована 150 грам
07:00
Сніданок
- Сир 100 грам
- Яйце 1 штука
- Банан 1 штука
- Цільнозернове борошно 2 столові ложки
- (сирники без цукру, з бананом)
11:00
Перекус
- Кіноа чи гречана або перлова каша, булгур 120 грам
- 2 Котлети з домашнього фаршу - кролик або індичка, курка 140 грам
- Можна тефтелі – м’ясо з гречаною кашою
- Салат зі свіжих овочів і зелені, крім моркви і буряка 200 грам
- Або квашена капуста 150 грам
- 1 столова ложка будь-якої нерафінованої олії
15:00
Обід
- Два яблука несолодких або груша
- Кефір або закваска 2,5% 200 мл
19:00
Вечеря
- Тушковані овочі (капуста броколі, цвітна, білокачанна, брюссельська) з яйцем (1 ціле яйце і два білки) 150 грам
- Тушкований кролик (індичка, курка) 130 грам
07:00
Сніданок
- Каша вівсяна 160 грам
- Масло вершкове 7 грам
- Горішки мигдаль 6-7 шт
11:00
Перекус
- Гречка або рис 120 грам
- 2 котлети з домашнього фаршу - кролик або індичка 140 грам
- Можна тефтелі – м’ясо з рисом
- Салат зі свіжих овочів і зелені, крім моркви і буряка 200 грам
- 1 столова ложка будь-якої нерафінованої олії
15:00
Обід
- Два банани
- Горішки 10 штук
19:00
Вечеря
- Рататуй, тушкований на воді (баклажани, кабачки, томати, зелень), можна з морожених овочів 180 грам
- Тушкований кролик (індичка, курка) 130 грам
07:00
Сніданок
- 2 яйця некрутих або омлет
- Шпинат 80 грам
- Твердий сир 10 грам
11:00
Перекус
- Суп на вторинному бульйоні з яловичиною або телятиною і овочами, тарілка 180 мл
- Шматочок яловичини 60 грам
- Овочевий салат з білокачанної капусти із селерою та морквою +1 столова ложка масла 130 грам
- Картопля молода 80 грам
15:00
Обід
- Груша велика солодка 1 штука
- Сир 5% 100 грам
19:00
Вечеря
- Свіжі овочі 200 грам
- Нежирна риба 160 грам
07:00
Сніданок
- Вівсяна каша на воді 170 грам
- З маленьким шматочком вершкового масла 8 грам
- Яйце некруте1 штука
- Банан 1 штука
11:00
Перекус
- Суп на вторинному бульйоні з яловичиною або телятиною і овочами, тарілка 200 мл
- Шматочок яловичини 80 грам
- 1 столова ложка рослинної олії (до супі)
- Картопля молода 80 грам
15:00
Обід
- Яблуко печене 1 штука
- Горішки мигдаль, фундук 10 штук
19:00
Вечеря
- Риба жирна (сьомга, скумбрія) запечена або припущена з лимоном і спеціями 140 грам
- Рататуй, тушкований на воді (баклажани, кабачки, томати, зелень), можна з морожених овочів 170 грам
*Вага продуктів в готовому вигляді!