Опублікувати Рецепт
X

Полента з селянським і твердим сиром

Приєднуйтеся до Клубу Турботливих Матусь NestleBaby®!
Зареєструйся сьогодні
Отримуйте корисні поради та приймайте участь у тестуванні продукції
Полента з селянським і твердим сиром

Приєднуйтеся до Клубу Турботливих Матусь NestleBaby®!
Зареєструйся сьогодні
Отримуйте корисні поради та приймайте участь у тестуванні продукції
DifficultyЛегко
Компоненти
Кукурудзяна крупа - 200 г
Молоко - 200 мл
Селянський сир - 100 г
Твердий зрілий сир типу пармезан - 100 г
Часник - 1 зубчик
Зелень (базилік, кріп)
Сіль - 1 дрібка
Рослинна олія (оливкова) - 10 г.
Спосіб приготування
- Кукурудзяну крупу переберіть і промийте. Закип'ятіть 2 склянки підсоленої води, покладіть крупу і варіть на середньому вогні, помішуючи. Через 5-7 хвилин долийте в каструлю молоко, перемішайте та зменшіть вогонь до слабкого. Варіть кукурудзяну крупу до готовності під кришкою, періодично помішуючи, протягом 25 хвилин.
- Натріть сир і додайте половину його кількості в готову кашу. Перемішайте до однорідності.
- Маслом змастіть форму для запікання, викладіть кашу на її дно рівним шаром близько 1 см, розрівняйте і залиште охолонути. Каша повинна застигнути.
- Дрібно покришіть зелень, часник роздавіть пресом, перемішайте з селянським сиром.
- Викладіть сирну начинку на кашу і засипте сиром, що залишився.
- Запікайте в мікрохвильовій печі протягом 5 хвилин і залиште ще на 10 хвилин після її відключення.