Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Пошук
Хочете стати членом клубу? Зареєструйтеся
Опублікувати Стаття
X

Мясо чи риба

(0 коментарів)

Якщо ви з тих людей, що однаково полюбляють їсти і м'ясо, і рибу — за вас можна порадіти! Адже ці продукти багаті на білки і містять величезну кількість корисних речовин; споживання цих продуктів дуже важливе під час вагітності.

Четвер, Серпень 3rd, 2017

А що ж корисніше — риба чи м'ясо?

Білки та амінокислоти. Ці продукти однаково вважаються лідерами за кількістю білків. У м'ясі міститься від 14 до 22% білків (найбільше в курці та кролику, найменше у свинині). А в рибі  — від 10 до 23% (в горбуші та тунці — максимум, в мойві та макрурусі — мінімум). За амінокислотним складом риба не поступається м'ясу, більш того, вона містить чималу кількість незамінної амінокислоти — метіонін.

Жири. Кількість ліпідів у м'ясі коливається від 2 до 50%. Наприклад, у яловичій вирізці — близько 3% жиру, а в грудинці — 19%. Риба містить від 4 до 51% жиру.

Найменше жиру в трісці, хеці, навазі, форелі, камбалі та щуці. Найбільше — в лососі, вугрі, палтусі, ставриді. Риба також багата на поліненасичені жирні кислоти, які є необхідними для нормального формування плоду. Втім, за вмістом цих речовин у риби є конкурент серед м'яса — це жирна свинина.

Мінерали. Загальна кількість мінеральних речовин у м'ясі становить всього близько 1%. Найбільше в м’ясі калію: 325 млг — в 100 г яловичини, 364 млг — в 100 г кролика, 200 млг — в 100 г курки.

Чимало в м'ясі і фосфору: в баранині —190 млг, в яловичині — 200 млг. Також в ньому міститься велика кількість магнію і заліза, які добре засвоюються. Більшість з цих речовин також присутні й у рибі. Залізу, щоправда, в рибі зовсім мало, проте є йод, цинк, бром і фтор.

Вітаміни. У м'ясі міститься велика кількість вітамінів групи В. Особливо багато їх в молодій свинині та беконі. Також у м'ясі є вітаміни А (ретинол) і Е. У рибі у великих обсягах знаходяться вітаміни А та Е, а також вітамін D. Найбагатшим джерелом вітаміну А вважається печінка тріски. У ній близько 4,5 млг ретинолу.

Смакові якості. Ці продукти мають чудовий смак, проте риба, на думку дієтологів, занадто швидко набридає.

Засвоюваність. У рибі мало сполучної тканини, тому вона засвоюється швидше і краще, ніж м’ясо.

 

Порада

Як би ви не любили м'ясо, не забувайте про рибу.  2 рази на тиждень її слід додавати до свого раціону.

І пам’ятайте для гармонійного харчування під час вагітності, слід уникати крайнощів. Меню має бути різноманітним та корисним.

 

Читати далі

Приєднуйтеся до клубу Турботливих Матусь

Ми знаємо, що бути мамою, це не тільки безмежне щастя, а ще й велика відповідальність. Ми допоможемо тобі! У «Клубі Турботливих Матусь» ми зібрали всі наші знання про розвиток дитини на кожному тижні вагітності, сформували поради з харчування та догляду за немовлятами та старшими діточками (в залежності від віку). Наші дипломовані лікарі та експерти: дієтолог, фітнес-тренер і психолог — допоможуть стабілізувати вагу під час вагітності, відновити фізичний стан після пологів та весь час тримати емоційну рівновагу. І ще багато подарунків тільки для учасників клубу!

  • Персональна розсилка про особливості розвитку твого малюка
  • 4 комплексні програми для мам від фітнес-тренера та дієтолога
  • Тестування продуктів для твого малюка
  • Купони на знижки та регулярні розіграші цінних подарунків

Зареєструватися!

Матеріали по темі
Відгуки до статей

0 коментарів