Чим корисні японські страви?
Незважаючи на те, що суші – це традиційна японська кухня, в нашому меню вони займають не останнє місце. Ми звикли до такої смакоти і регулярно воліємо вживати страви, що складаються з важко сумісних продуктів. Це призвело до того, що навіть під час виношування дитини жінкам складно відмовитися від подібних наїдків.
Більшість компонентів, з яких готують суші – корисні для організму. Рис і морепродукти мають у своєму складі корисні речовини, необхідні для здоров'я кожного організму. Корисність цієї страви полягає в наступному:
• риба – важливий продукт, який потрібно вживати майбутній мамі, тому що в ньому присутні необхідні мікроелементи для зростання маленької людини. Однак, не всі види риби є корисними;
• рис – це також поживний продукт, в складі якого є багато корисних компонентів, які позитивно впливають на всі органи і системи;
• норі – лист, в який загортають начинку страви. Виготовляють його з червоних водоростей; вони мають у своєму складі велику кількість йоду. Йод необхідний для правильної роботи щитовидної залози, тому норі – це корисний і важливий елемент раціону як мам, так і майбутніх малюків.
Перевагою незвичної кухні вважають також те, що страва є дієтичною. Вагітні жінки намагаються вживати корисну і не жирну їжу, яка забезпечить малюка корисними речовинами і при цьому не зіпсує фігуру. Калорійність однієї порції, що складається з восьми ролів, становить 500 калорій.
Чому лікарі обмежують вживання суші під час вагітності?
Їсти суші під час вагітності лікарі не дозволяють з однієї причини – наявності в цій страві сирих продуктів, а саме риби в будь-яких її проявах. Тому більшість фахівців радять відмовитися від екзотичних рулетів на користь стандартної кухні. Небезпека сирих продуктів полягає в наступному:
• продукти не проходять термообробку, через що стають причиною інфекцій. Також є ймовірність захворювання гепатитом або ураження глистами. Лікування цих хвороб при виношуванні дитини – довге і складне;
• псування японських страв – це часто призводить до отруєння майбутньої мами;
• незвичне поєднання продуктів – для тих, хто раніше не вживав роли або суші, поєднання компонентів стане важким для шлунка.
Крім основного рулету, ця страва подається разом з іншими компонентами, які вирізняються гостротою і іншими характерними якостями. До них відноситься:
• васабі – досить гостра приправа, яку лікарі не радять їсти мамам, тому що це призводить до проблем зі шлунком;
• імбир – коренеплід зі специфічним і гострим смаком, може викликати алергічну реакцію;
• соєвий соус – ця суміш в класичному виконанні є навіть корисною для мам, але соус, що подається в японських закладах, значно відрізняється за складом і не дає користі.
Які види суші можна вживати жінкам при надії?
Суші та роли готують з безлічі продуктів, тому серед них можна вибрати найбезпечніші. До них відносяться ті, які виконані з вегетаріанських продуктів, без свіжої риби. Таким чином, можна вживати всі види суші, у яких морепродукти пройшли термічну обробку.
Однак перш ніж робити вибір, порадьтеся з лікарем – нехай він визначить, які страви будуть для вас нешкідливими. Сьогодні в листи з водоростей загортають різні продукти, тому вибирайте тільки корисні суші. Кращим рішенням буде приготування в домашніх умовах – так ви будете знати, які продукти ви використовуєте і проконтролюєте х якість. Так ви зможете споживати улюблену страву і бути впевненою в її нешкідливості. Також дієтичні суші не калорійні, а тому більш корисні. Їжте тільки ті роли, які складаються з овочів або ретельно приготовленої риби – в такому випадку ви не нашкодите малюкові та отримаєте для себе лише користь.
Отже, тепер ви знаєте, чи можна вагітним суші та котрі з них не заподіють шкоди вам і малюкові. Слідкуйте за харчуванням, створіть повноцінний раціон, в якому будуть присутні всі корисні речовини, і тоді ви будете почувати себе чудово, гарантуючи дитині міцне здоров'я.