Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Пошук
Хочете стати членом клубу? Зареєструйтеся
Опублікувати Стаття
X

Бульйон у харчуванні дитини

(0 коментарів)

Бульйони бувають різні: овочеві, рибні, грибні та м'ясні. Якими властивостями володіють бульйони, з якого віку варто використовувати їх у дитячому харчуванні, ми розповімо нижче, а також поділимося деякими секретами приготування бульйону для дитини.

П'ятниця, Вересень 29th, 2017

Від мам і бабусь ми знаємо, що дитині під час хвороби достатньо міцного курячого бульйону. Але педіатр чомусь не рекомендує хворому малюкові це чарівний засіб. А в різних джерелах нам радять відкласти введення в раціон малюка будь-яких бульйонів щонайменше до трьох років, а то і пізніше. Давайте з’ясуємо, у чому ж річ.

Овочевий бульйон та супи на його основі можна давати дитині починаючи з 9-10 місяців, коли вже відомі овочі, на які у малюка немає алергії. Картоплю, моркву, кабачок, цвітну капусту, броколі, гарбуз, стручкову квасолю кладуть у злегка підсолений окріп. Зручніше робити бульйон з 1-3 овочів одночасно, щоб підібрати поєднання, яке точно сподобається дитині.

Готовий бульйон можна остудити, розлити в пакетики для зберігання грудного молока і заморозити, таким чином не буде необхідності варити його щоразу, коли ви захочете заправити їм кашу або приготувати суп.

Важливо!

Пам'ятайте: повторно заморожувати бульйон ні в якому разі не можна!

Грибний бульйон не можна давати малюкові молодше трьох років (а багато педіатрів радять не вводити гриби і грибні бульйони в меню мінімум до п'яти років). Гриби, як губка, вбирають солі важких металів з навколишнього середовища і «віддають» їх при варінні. Крім того, такий білок погано засвоюється організмом малюка.

З м'ясними бульйонами не все так однозначно. При варінні в бульйон переходять жир, хімічно та біологічно активні речовини, солі, сліди кормів, які давали тваринам, антибіотики та інше. Бульйон всмоктується в кишечник малюка, ці речовини швидко потрапляють в кров, а з нею в печінку і нирки. На незрілі органи дитини це дає занадто велике навантаження.

Порада

Тому багато педіатрів радять не давати малюкові м'ясні бульйони до 1-1,5 років, а «знайомство» з бульйоном зі свинини, баранини і жирної яловичини відкласти до трьох років.

 

Смачного!

Читати далі

Приєднуйтеся до клубу турботливих матусь Nestle Baby

Виховувати дітей з упевненістю, що робиш усе правильно, не так вже й складно. Підпишіться на персональні щотижневі поради та рекомендації наших експертів. Для цього потрібний лише один клік.

  • Персональні поради для Вашого малюка
  • Інтерактивні додатки
  • Онлайн-консультація експерта
  • Спеціальні пропозиції та знижки

Зареєструватися!

Матеріали по темі
Відгуки до статей

0 коментарів